Buitenspeeldag Bekkevoort wordt dit jaar in een nieuw jasje gestoken.
Volledig scherm
Buitenspeeldag Bekkevoort wordt dit jaar in een nieuw jasje gestoken. © Geert De Rycke

Buitenspeeldag Bekkevoort krijgt een nieuw jasje

BekkevoortDe Buitenspeeldag is normaal dé dag om samen buiten te spelen en te ravotten. Door de coronapandemie wordt het dit jaar een beetje anders aan gepakt: allereerst wordt de dag verplaatst naar 30 juni en wordt de dag in een nieuw jasje gestoken. Bovendien is de gemeente ook nog op zoek naar monitoren. Hieronder een overzicht.

 1. Getroffen goederen wateroverlast gratis naar recyclagepark Bekkevoort
  Bekkevoort

  Getroffen goederen waterover­last gratis naar recyclage­park Bekkevoort

  Tot en met 31 juli 2021 kunnen de inwoners van Bekkevoort op het recyclagepark van EcoWerf gratis terecht met hun onbruikbare goederen door waterschade. Ze moeten eerst wel een meldingsformulier invullen en ontvangen dan een toelatingsformulier van de dienst omgeving. De gemeente zal zelf de kosten voor deze inzameling dragen. Zorg ervoor dat de schade werd vastgesteld als je aanspraak wil maken op een tussenkomst van je verzekeringsmaatschappij. Contacteer hiervoor tijdig je verzekeringsmaatschappij.
 2. Strandfuif gaat dan toch niet door : "Dit is echt hard balen, maar het kan niet anders”
  PREMIUM
  Glabbeek

  Strandfuif gaat dan toch niet door : "Dit is echt hard balen, maar het kan niet anders”

  De Strandfuif in Glabbeek, voorzien op 1 augustus gaat dan toch niet door, het tweede jaar op rij geen Strandfuif dus. De 41ste editie zou een speciale zijn, een afgeslankte versie voor maximaal duizend bezoekers waar zou kunnen gedanst worden. Maar helaas is dat laatste niet mogelijk. De organisatie besliste intussen er een streep door te trekken. De gekochte tickets blijven geen jaar langer geldig, men kiest er voor om meteen terug te betalen.
 1. Uitslaande brand vernielt stal, paard en koeien kunnen gered worden
  Zichem

  Uitslaande brand vernielt stal, paard en koeien kunnen gered worden

  Hulpdiensten kregen zaterdagavond rond 21 uur melding van een uitslaande brand in een stal langs Weg Messelbroek in Zichem. De brandweer van Scherpenheuvel en Diest snelde ter plaatse. Een paard en enkele koeien konden bevrijd worden, de eigenaar liep lichte brandwonden op. De toestand is ondertussen onder controle. De brandweer is nog steeds ter plaatse om bluswerken af te ronden. Hoe de brand is kunnen ontstaan is voorlopig nog niet geweten maar zal zeker verder onderzocht worden na de bluswerkzaamheden.
 2. “Op een jaar van geen poen naar een miljoen” Speelhuisjes van decorbouwers Siemon (31) en Lars (26) zijn populair tot in de Emiraten
  PREMIUM
  Lommel/Balen/Vlaanderen

  “Op een jaar van geen poen naar een miljoen” Speelhuis­jes van decorbou­wers Siemon (31) en Lars (26) zijn populair tot in de Emiraten

  De coronacrisis brak uit. Met zijn twee zaten ze op een zak cement. Een glas cava in de hand, maar niet om te vieren. Integendeel. Een brainstorm op een zakelijk leven of dood... En toen besloten ze om de sprong te wagen. Het bouwen van unieke speelhuisjes die volledig meegaan in de beleving van kinderen. Eye-Opener Decors werd een schot in de roos. Tegenwoordig richten ze zelfs tuincentra of andere ruimtes in, hebben ze een contract met Plopsaland en mogen ze in het Midden-Oosten speeltuinen gaan decoreren. En binnenkort volgt de lancering van de enige echte Eye-Opener Treehouse. Siemon Ariens (31) en Lars van den Dungen (26) weten het ondertussen zelf ook: “Never waste a good crisis.”
 3. Waterellende aan Wingepark voorbij: verkeer kan opnieuw van rond punt naar snelweg
  ROTSELAAR/HOLSBEEK

  Waterellen­de aan Wingepark voorbij: verkeer kan opnieuw van rond punt naar snelweg

  De Steenweg op Holsbeek tussen het rondpunt in Rotselaar en het op- en afrittencomplex van de E314 is opnieuw open voor alle verkeer. Dat betekent dat het Wingepark en de toegang naar de snelweg weer bereikbaar zijn. Volgende straten blijven nu nog afgesloten: Steenweg op Wezemaal (tussen Gildenstraat en Sportoase/vaccinatiecentrum), Groddestraat en Melkerijstraat (tussen Astridstraat en Jef Scherensstraat/Wilsele). Voor fietsers zijn de fietssnelweg en de Kerkebroekstraat weer open. Volgende straten blijven ook nog afgesloten: Grensstraat, Groddestraat, de paden naar en rond de zwemzone en het Meanderspad. De zwemzone ‘de Plas’ blijft vooralsnog gesloten. Het vaccinatiecentrum is dan weer enkel toegankelijk via de Torenstraat.