Volledig scherm
© BELGA

Van Damme: “Het was raar om hier bij de tegenpartij te voetballen, maar life goes on”

Croky CupGeen stunt voor Jelle Van Damme. De verdediger/middenvelder kon zijn ex-club geen hak zetten. Antwerp ging door na verlengingen. Terecht, volgens Antwerp-aanwinst Wesley Hoedt.

 1. Nagelbijten, nektapijten en een 42-jarige bonk als held: de legendarische laatste bekerfinale van Antwerp
  Play
  Beker van België

  Nagelbij­ten, nektapij­ten en een 42-jarige bonk als held: de legendari­sche laatste bekerfina­le van Antwerp

  Antwerp kan vanavond in de heenmatch van de halve finale tegen KV Kortrijk de deuren naar de bekerfinale (deels) openbeuken. De ‘Great Old’ haalde voor het laatst de finale van de Beker van België in 1992 en dat werd toen een waar spektakelstuk. Antwerp won na strafschoppen tegen KV Mechelen, de toen al 42-jarige keeper Ratko Svilar werd de held. Herbeleef de knotsgekke finale in bovenstaande video.
 2. Vincent, de man die de Gouden Klassiekers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

  Vincent, de man die de Gouden Klassie­kers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

  Hij is de enige wielerliefhebber die blij is dat Parijs-Roubaix niet doorgaat. Vincent van Marrewijk sprong na de Ronde naar de koppositie van de Gouden Klassiekers en mag zich nu € 7.000 rijker rekenen. De Nederlander kon de eindzege zelfs pakken zonder winnaar Wout van Aert in de Strade Bianche en Milaan-Sanremo. “Dankzij Fuglsang en de goedkope Vlasov ben ik van ver kunnen terugkomen.”
 1. Club Brugge op volle sterkte voor bekerfinale: Deli, Mata en Diatta zijn fit
  Beker van België

  Club Brugge op volle sterkte voor bekerfina­le: Deli, Mata en Diatta zijn fit

  Just in time. De generale repetitie tegen Lille lieten ze nog aan zich voorbijgaan, maar niet de bekerfinale. Simon Deli, Clinton Mata en Krépin Diatta zijn klaar voor de clash met Antwerp FC. Het drietal traint opnieuw voluit, waardoor Clement morgenavond op zijn sterkste elf kan rekenen. Mét Deli en Mata krijgt de defensie van Club een ferme kwaliteitsinjectie. Om nog te zwijgen van de dribbels en flitsen waarmee Diatta voorin het verschil kan maken – hij loodste Club mee naar de finale. Het enige voorbehoud dat er is: Mata deed in de aanloop naar de bekerfinale amper wedstrijdritme op. Maar dan nog. Puur op talent en ervaring is de publiekslieveling van blauw-zwart twee klassen beter dan zijn concurrent Kossounou. Club trekt vanaf vanmiddag op afzondering in het Brusselse, en traint vanavond een laatste keer in het Koning Boudewijnstadion. Niemand bij de landskam­pioen testte woensdag positief op Covid-19.