CEO van Union, Philippe Bormans: “Folklore is een belangrijke factor, maar we mogen niet blind zijn voor de realiteit.”
Volledig scherm
PREMIUM
CEO van Union, Philippe Bormans: “Folklore is een belangrijke factor, maar we mogen niet blind zijn voor de realiteit.” © Gregory Van Gansen / Photo News

Traditieclub Union hoopt op bekerstunt tegen Anderlecht en lijkt stilaan helemaal terug: “Een erfgoed om trots op te zijn”

Beker van BelgiëTweedeklasser Union, op een drempel van 1A, maakt zich op voor de bekerclash tegen Anderlecht. Een remake van september 2018 met toen als credo ‘C’est l’Union qui sourit’. 0-3 dankzij een hattrick van Niakaté. Voor herhaling vatbaar, die stunt? Coach Felice Mazzu: “Het is niet meer dezelfde context. Het zijn niet meer dezelfde ploegen. Maar we hopen opnieuw te stunten. Minder stress dan in de competitie? Gezonde stress is nodig om er op vooruit te gaan.”

4 reacties

 • Rudy Claes

  6 maanden geleden
  Is meer Brusselse ploeg dan Anderlecht. Hopelijk een aanwinst in de Jupiler league. En op termijn de ploeg van 't stad !
 • Stefaan Jans

  6 maanden geleden
  Op basis van talent en ploegspel moest Union reeds 3 jaar geleden in 1A spelen. Is , nog meer dan Anderlecht, de traditieclub van België. Steeds verzorgd en technisch voetbal gebracht. Een prachtig stadion ook, dat helaas niet meer voldoet aan de huidige vereisten. Echter Union is in België op dat vlak geen uitzondering. België zelf heeft geen nationaal stadion , die naam waardig. Zie maar hoe Belgie zijn matchen v
 • Wendy Vandereyken

  6 maanden geleden
  Begin 20ste eeuw tot in de jaren '30 was Union één van de topclubs in België. Ze hebben dus een rijk verleden en zijn nog een echte Brusselse volksclub, zoals RWDM. Zij zouden zeker een aanwinst voor 1A zijn. De bewaarde en geklasseerde gevel van de hoofdtribune van het stadion is trouwens een juweeltje.
 • Tony Dubois

  6 maanden geleden
  Union is een maatje te groot voor de andere ploegen in 1B. Ze zullen een waardige kampioen zijn. Een aanwinst voor 1A