Ref Nathan Verboomen kende gisteren bij afwezigheid van de VAR een moeilijk moment in de slotfase van het bekerduel tussen Standard en Club Brugge.
Volledig scherm
PREMIUM
Ref Nathan Verboomen kende gisteren bij afwezigheid van de VAR een moeilijk moment in de slotfase van het bekerduel tussen Standard en Club Brugge. © PN

RECONSTRUCTIE. Waarom veranderde referee twee keer van gedacht? “Toen Vormer het veld dreigde te verlaten, begon hij te twijfelen”

VoetbalAfgekeurd, goedgekeurd, afgekeurd. Wat gebeurde er in het hoofd van ref Nathan Verboomen, diep in de blessuretijd van Standard-Club Brugge? En waarom was er geen VAR om hem bij te staan? Of hoe Pro League en bond de hete aardappel vooral naar elkaar doorschuiven. “Toen Mignolet zich uit ongeloof op zijn knieën smeet en Ruud Vormer dreigde het veld te verlaten, begon Verboomen te twijfelen.”  Een reconstructie. 

87 reacties

 • Sonia Den Tijn

  2 maanden geleden
  Er zijn er maar 2 in België die commentaar mogen geven op de arbitrage. Kompany en Hein VH. Gedoogbeleid
 • Anne Vansant

  2 maanden geleden
  En ik die dacht dat Mignolet sportief en eerlijk was, niet dus!
 • Polutnik Ronald

  2 maanden geleden
  Normaal bij een fatsoenlijke club , zouden deze Bruggelingen op het matje geroepen worden en eventueel twee wedstrijden geschorst en een zware geldboete voor de kas
 • Gorissen Marcel

  2 maanden geleden
  Deze van Brugge kunnen niet tegen hun verlies. Moesten Vormer en doelman enkele weken schorsen. Het zal dan rap gedaan zijn met de scheidsrechter te belagen.
 • Tim Candaele

  2 maanden geleden
  En dan zullen ze bij de kbvb verwondert zijn dat er geen belgische scheidsen in de CL te zien zijn. Ze zouden beter eens kijken in de amateur reeksen, daar zijn er sommige scheidsen die niet hun voorkeur voor een bepaalde ploeg op het veld laat zien.
 1. Herbekijk hier de overwinning van Julian Alaphilippe in de Waalse Pijl
  Play

  Herbekijk hier de overwin­ning van Julian Alaphilip­pe in de Waalse Pijl

 2. HLN SPORTCAST: Wat mogen we nog verwachten van Mauri Vansevenant? “In koersen als Romandië kan hij nú al stunten”
  Play
  Wielrennen

  HLN SPORTCAST: Wat mogen we nog verwachten van Mauri Vanseve­nant? “In koersen als Romandië kan hij nú al stunten”

  21 april