Ariël Jacobs.
Volledig scherm
PREMIUM
Ariël Jacobs. © vincent duterne/photo news

Een babbel met Ariël Jacobs, bekerwinnaar met RSCA én La Louvière: “Dat Kompany meer krediet krijgt dan een ander? So be it”

Croky CupGooi Anderlecht en La Louvière in een blender en je krijgt: Ariël Jacobs (68). In een vorig leven gidste hij beide clubs naar bekerglorie. Vooraleer zijn twee voetballiefdes elkaar in de ogen kijken, neemt hun gewezen succescoach het woord. Jacobs over het absolute delirium achttien jaar geleden, één van de grootste wanprestaties van RSCA op het bekertoneel én de lessen die Vincent Kompany trok. “Anderlecht is de grootste uitdager van Club Brugge. Dat meen ik.” 

3 reacties

 • Bart Dekort

  1 jaar geleden
  Als men tewerkgesteld is in een sector die zo opgeklopt wordt dat zelfs de supporter begrijpt dat het al lang niet meer om de sportieve prestatie draait, kan men toch niet verwachten dat men eerlijk behandeld wordt door opportunisten die zich verkleden als managers en voorzitters. Net zoals op de beurs wordt er in het voetbal emotioneel gehandeld uit plat opportunisme. Gelukkig kunnen de trainers daarmee leven dankzij hun riante verloning. Selectieve verontwaardiging zou dan ook ongeplaatst zijn
 • Frankie A S Goethals

  1 jaar geleden
  Wie anders? Anderlecht is uiteraard de grootste uitdager van Club Brugge. Maar dit is slechts tijdelijk, vanaf volgend seizoen en de seizoenen erna is het waarschijnlijk andersom. Dan is Anderlecht weer de te kloppen ploeg voor de komende jaren. Zodra de financiën op orde zijn, wordt de ploeg deugdelijk en duurzaam uitgebouwd. Anderlecht is het aan zijn status van recordkampioen verplicht om weer het spetterend tiktak voetbal te spelen voor sponsors en supporters.
 • Patrick Rasschaert

  1 jaar geleden
  RSCA staat al voor een grote schuld opzegvergoedingen aan ex trainers. Dus ze hebben niet veel keuze om hem al dan niet te houden zelfs zonder diploma.