Thes Sport en een scorende Simon Bammens (l) spelen een Limburgse derby tegen KRC Genk.
Volledig scherm
PREMIUM
Thes Sport en een scorende Simon Bammens (l) spelen een Limburgse derby tegen KRC Genk. © VDB

Amateurclubs worstelen met financieel en sportief vraagstuk voor uitgestelde 1/16de finales in beker: “Dit zal ons geld kosten”

Beker van BelgiëNa veel onzekerheid is de kogel door de kerk: de 1/16de finales van de Beker van België worden verplaatst van 16 december naar 9 januari. Want door corona komen de amateurclubs niet meer in actie in 2020. “We moeten op z’n minst nadenken over de zin en de onzin van deze bekercompetitie”, zegt Stephan Van den Berghe, voorzitter van Olsa Brakel dat tegen Club Brugge speelt. “Dit zal ons geld kosten.”

2 reacties

 • louis meuleman

  2 maanden geleden
  Als er amateurs voetbal ploegen in de problemen komen is dit hun eigen schuld dat ze eens beginnen met de spelers veel minder te betalen als ge soms de bedragen hoort dat ze betalen aan amateurs er zijn weinig mensen die gaan werken die zoveel verdienen en het gaat hier toch over een hobby en voor U hobby te doen moet ge toch niet betaald worden ze mogen al tevreden zijn dat ze er niet voor moeten betalen en gratis uitrusting krijgen 
 • HENDRIK WECKSELER

  2 maanden geleden
  De tests voor Corona zouden door de profclubs betaald kunnen worden om die kosten te besparen op de amateur clubs en tegen dat ze weer mogen trainen en oefenmatchen mogen spelen zouden alle profclubs hun -21 elftal ter beschikking kunnen stellen als sparringpartner om match ritme op te doen dat is een win win en verder is het hopen dat ook de amateurspelers maturiteit genoeg tonen en professioneel zelfstandig trainen
 1. Club Brugge op volle sterkte voor bekerfinale: Deli, Mata en Diatta zijn fit
  Beker van België

  Club Brugge op volle sterkte voor bekerfina­le: Deli, Mata en Diatta zijn fit

  Just in time. De generale repetitie tegen Lille lieten ze nog aan zich voorbijgaan, maar niet de bekerfinale. Simon Deli, Clinton Mata en Krépin Diatta zijn klaar voor de clash met Antwerp FC. Het drietal traint opnieuw voluit, waardoor Clement morgenavond op zijn sterkste elf kan rekenen. Mét Deli en Mata krijgt de defensie van Club een ferme kwaliteitsinjectie. Om nog te zwijgen van de dribbels en flitsen waarmee Diatta voorin het verschil kan maken – hij loodste Club mee naar de finale. Het enige voorbehoud dat er is: Mata deed in de aanloop naar de bekerfinale amper wedstrijdritme op. Maar dan nog. Puur op talent en ervaring is de publiekslieveling van blauw-zwart twee klassen beter dan zijn concurrent Kossounou. Club trekt vanaf vanmiddag op afzondering in het Brusselse, en traint vanavond een laatste keer in het Koning Boudewijnstadion. Niemand bij de landskam­pioen testte woensdag positief op Covid-19.
 1. Chris Froome (35) gelooft nog in vijfde Tourzege: "Ik voel me nog jong"
  Play

  Chris Froome (35) gelooft nog in vijfde Tourzege: "Ik voel me nog jong"

 2. Zo beleeft Kimmer Coppejans, die “geen uitstel verwacht voor Australian Open”, de quarantaine
  Play
  Australian Open

  Zo beleeft Kimmer Coppejans, die “geen uitstel verwacht voor Australian Open”, de quarantai­ne

  18 januari