Roger Verduyckt in het centrum
Volledig scherm
Roger Verduyckt in het centrum © Geert Mertens

Werken starten na bouwverlof: “Jaar hinder door vernieuwing van centrum Begijnendijk”

Na het bouwverlof kan de vernieuwing van het centrum van Begijnendijk starten. Naast de vernieuwing van de riolering, komen er ook twee wegversmallingen. “Die moeten ervoor zorgen dat het gemotoriseerde verkeer vertraagt als ze het dorp doorrijden”, zegt schepen van Openbare Werken Roger Verduyckt (Samen). Het snelle verkeer is één van de ergernissen van de omwonenden. Aan de werken hangt een prijskaartje van vier miljoen euro en ze duren vermoedelijk een jaar.

  1. De coronacijfers in Begijnendijk van zondag 18 oktober

    De coronacij­fers in Begijnen­dijk van zondag 18 oktober

    Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Begijnendijk minder dan 5 besmettingen met corona zijn bijgekomen op één dag. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 11. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Begijnendijk komt dat getal nu op 107 te liggen. Begijnendijk heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
  2. De coronacijfers in Begijnendijk van maandag 5 oktober

    De coronacij­fers in Begijnen­dijk van maandag 5 oktober

    In Begijnendijk zijn er volgens de laatste cijfers van Sciensano minder dan 5 besmettingen met corona bijgekomen op één dag. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 6 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Begijnendijk op 59 te liggen. Omdat Begijnendijk meer dan 50 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 3. Als het aantal gevallen zou stijgen tot boven de 100, zal de gemeente terechtkomen in het volgende en hoogste alarm niveau. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.