Burgemeester Bert Ceulemans en Julius Wuyts
Volledig scherm
Burgemeester Bert Ceulemans en Julius Wuyts © RV

Weerstation van Julius Wuyts is warmste plek van het land

41,8 graden Celcius. Die temperatuur noteerde Julius Wuyts afgelopen donderdag in zijn weerstation, dat aan de gemeentelijke basisschool De Puzzel, gelegen aan de De Bruynlaan in Begijnendijk staat. Toen hij vrijdag ging checken wat de hoogste temperatuur was, geloofde hij zijn ogen niet. “We hadden letterlijk en figuurlijk de warmste gemeente van het België”, klinkt het bij het gemeentebestuur.

 1. Man zonder rijbewijs zet met een geleende wagen dorp op stelten en... blijkt ook nog eens onder invloed

  Man zonder rijbewijs zet met een geleende wagen dorp op stelten en... blijkt ook nog eens onder invloed

  Op de Testselsesteenweg in Langdorp bij Aarschot is woensdagochtend een bizar ongeval gebeurd. Rond 4.15 uur verloor de 40-jarige bestuurder uit Aarschot de controle over het stuur. De auto met aanhangwagen raasde door enkele tuintjes, ramde een elektriciteitspaal en kwam uiteindelijk vlak voor de gevel van een woning tot stilstand. De buurt zat hierdoor een hele tijd zonder stroom. De bestuurder, die geen geldig rijbewijs bleek te hebben, legde ook nog eens een positieve speekseltest voor drugs af. Hij werd lichtgewond overgebracht naar het Heilig Hart ziekenhuis in Leuven. Bij nader onderzoek bleek de man de wagen te hebben geleend. Ook onderzoekt de politie de inhoud van de wagen en aanhangwagen. Op deze laatste was een fiets en werkmateriaal geladen. De straat werd voor de nodige vaststellingen en werkzaamheden aan het elektriciteitsnet een tijdlang afgesloten. De bewoners hadden pas tegen 13 uur opnieuw stroom.
 1. LEKKER LOKAAL. Restaurant ‘In de Zon’ is nieuwe culinaire hotspot: “Van verse gamba’s tot botermalse steak op houtvuur”
  PREMIUM

  LEKKER LOKAAL. Restaurant ‘In de Zon’ is nieuwe culinaire hotspot: “Van verse gamba’s tot botermalse steak op houtvuur”

  De Heuvelstraat in Tielt-Winge heeft een ferme opwaardering gekregen. Restaurant ‘In de Zon’ opende er vorige maand de deuren. Het oude café werd omgetoverd tot een fris etablissement. Bij het binnenkomen is het open houtvuur in de keuken de absolute blikvanger. Het zorgt niet alleen voor gezelligheid, maar ook voor lekker gegrilde stukken vis en vlees op je bord.