Voor Davids kinderen is hij de held.
Volledig scherm
Voor Davids kinderen is hij de held. © FD/repro desmet

Voorzitter van de gemeenteraad David Dupont slaagde in zijn opzet en stapte 100 kilometer voor het Kinderkankerfonds

BegijnendijkDe voorzitter van de Begijnendijkse gemeenteraad David Dupont (44), lid van SAMEN, slaagde in zijn opzet en stapte zondag 100 kilometer van zijn thuis naar Gent. Op die manier wilde hij geld binnenhalen voor het  Kinderkankerfonds. “Ik had het toch een beetje onderschat want het was best zwaar.”

 1. Organisator Roots in het Parkfestival in Aarschot weet niet wat toekomst brengt: “Mensen zijn livestreams beu. Ze willen artiesten weer écht aan het werk zien”
  Aarschot

  Organisa­tor Roots in het Parkfesti­val in Aarschot weet niet wat toekomst brengt: “Mensen zijn li­vestreams beu. Ze willen artiesten weer écht aan het werk zien”

  Kurt De Bont, organisator van het Roots in het Parkfestival in Aarschot, begint in februari wel aan de voorbereidingen, maar zit met heel wat onzekerheid. Zelf runt hij ook het boekingskantoor Rootstown en ook daar blijven de coronamaatregelen problemen veroorzaken. “In veel contracten wordt een pandemie intussen opgenomen als een geval van overmacht, wat betekent dat beide partijen geen onkosten kunnen verhalen op de andere wanneer een event wordt afgelast.”
 2. Er komt al zeker een vaccinatiecentrum in Aarschot, wellicht ook eentje in Diest
  Diest/Aarschot/Scherpenheuvel-Zichem/Tielt-Winge/Bekkevoort/Begijnendijk

  Er komt al zeker een vaccinatie­cen­trum in Aarschot, wellicht ook eentje in Diest

  Burgemeesters van de gemeenten in de zogenaamde Eerstelijnszone Demerland hebben donderdagnamiddag samen met de verantwoordelijken van de zone en de noodplanningscoördinatoren vergaderd over waar en hoe ze de vaccinatiecentra in de regio straks zullen inrichten. Concreet komt er zeker één in de stadsfeestzaal van Aarschot en wellicht een tweede in Diest. Een derde centrum is een optie die voorlopig wordt opengehouden.
 1. Zoontje Vlaams parlementslid sluipt kamer binnen tijdens vergadering
  Play

  Zoontje Vlaams parlements­lid sluipt kamer binnen tijdens vergade­ring

 2. Ook Biden krijgt het soms op zijn heupen van journalisten: "Man, geef me toch even!"
  Play

  Ook Biden krijgt het soms op zijn heupen van journalis­ten: "Man, geef me toch even!"