Voorzitter Rudi Beeken van EcoWerf, burgemeester Bert Ceulemans en algemeen directeur Jonathan De Witte van EcoWerf geven het goede voorbeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Voorzitter Rudi Beeken van EcoWerf, burgemeester Bert Ceulemans en algemeen directeur Jonathan De Witte van EcoWerf geven het goede voorbeeld. © PGA

Vernieuwd recyclagepark in Begijnendijk krijgt slimme camera’s: “De nummerplaatherkenning verhoogt het gebruiksgemak en versnelt het bezoek”

BegijnendijkEcoWerf en het gemeentebestuur hebben samen het recyclagepark in Begijnendijk vernieuwd. Het park werd op woensdag 20 oktober heropend met een primeur. EcoWerf is de eerste afvalintercommunale in Vlaanderen die slimme camera’s inzet op een recyclagepark. Het EcoWerf Recyclagepark Begijnendijk is ook toegankelijk voor inwoners van vijftien andere EcoWerf-gemeenten.

  1. Putte haalt organisatie BK in huis en bevestigt reputatie als wielergemeente: “Groot deel van de investeringskost zullen we kunnen terugverdienen”
    PREMIUM
    Putte

    Putte haalt organisa­tie BK in huis en bevestigt reputatie als wielerge­meen­te: “Groot deel van de investe­rings­kost zullen we kunnen terugver­die­nen”

    De gemeente Putte zal in 2027 het Belgisch kampioenschap wielrennen voor dames en heren elite mogen organiseren. In 2023 is Putte ook gastheer voor het BK voor beloften en elite zonder contract en in 2025 voor de nieuwelingen U17. Putte betaalt 295 000 euro om de kampioenschappen te mogen ontvangen. “Maar er is een groot terugverdieneffect”, maakt het gemeentebestuur zich sterk.