Germain Aerts bij het bankje waar haar man altijd zat wanneer hij de kippen voederde.
Volledig scherm
Germain Aerts bij het bankje waar haar man altijd zat wanneer hij de kippen voederde. © Tom Van de Weyer

Ruzie om kippen kost 24.150 euro

Germain Aerts (80) moet 24.150 euro aan kosten en dwangsommen ophoesten nadat ze een rechtszaak in beroep verloren heeft. En de aanleiding voor die rechtszaak? Ruzie met haar buurman om enkele loslopende kippen.

 1. Fleurige glasbollen in de strijd tegen zwerfvuil
  TREMELO

  Fleurige glasbollen in de strijd tegen zwerfvuil

  De fleurige glasbollen aan de parking Vinneweg moeten potentiële sluikstorters op andere gedachten brengen. De glasbollen werden opgesmukt in de hoop dat er minder wordt gesluikstort in de omgeving van de bollen. Elke glasbol werd versierd met kleurrijke bloemenstickers. De actie maakt deel uit van het coachingtraject van Mooimakers. Met het traject wordt gestreefd naar een schonere, propere en mooiere gemeente. Dat doen ze door de hotspots van zwerfvuil in kaart te brengen, op zoek te gaan naar oplossingen en te blijven monitoren.
 2. Perzikenoogst van amper 10 procent in vergelijking met andere jaren: “De grote boosdoener is de strenge winter”
  PREMIUM
  Gelrode

  Perziken­oogst van amper 10 procent in vergelij­king met andere jaren: “De grote boosdoener is de strenge winter”

  Wie dit jaar Gelroodse perziken wil eten, moet bij de pinken zijn en vooral snel want de oogst dit jaar is amper tien procent in vergelijking met andere jaren. Op de anders o zo gevulde bomen, hangt nu hier en daar een exemplaar. Voor de laatste perzikboer Ludo Rosseels is het dus een rampjaar. “De strenge winter en het rampzalige voorjaar zijn hier de boosdoeners van.”