De ribbetjes zijn sappig en een ruim bemeten portie.
Volledig scherm
PREMIUM
De ribbetjes zijn sappig en een ruim bemeten portie. © KAR

RESTOTIP. “Resto Karfoer serveert échte brasseriekeuken in gezellige setting”

BETEKOM“Mensen laten genieten van een heerlijke maaltijd, in een leuke sfeer met vriendelijke bediening. Dat is waar wij als restaurant voor staan.” Dat is wat Resto Karfoer in hartje Betekom (Begijnendijk) pretendeert op z’n website en daar lijkt geen sikkepit van gelogen. Lees hier meer over onze restotips.

 1. BuildUp trekt gebouwen in 24 uur letterlijk een klimaatjas aan: “We maken het hele huis energiebesparender, en de bewoners hoeven niet eens buiten te komen”
  PREMIUM
  Aarschot

  BuildUp trekt gebouwen in 24 uur letterlijk een klimaatjas aan: “We maken het hele huis energiebe­spa­ren­der, en de bewoners hoeven niet eens buiten te komen”

  In Europa moeten 43 miljoen woningen een energetische renovatie (alles wat met energie-opwekkers te maken heeft, zoals de verwarming) ondergaan om ons continent tegen 2050 klimaatneutraal te maken. Een gigantische opdracht. Hier heeft het Aarschotse BuildUp een oplossing op gevonden: voor nieuwbouw en renovatie worden bouwelementen (wanden, vloeren en daken) vooraf al in elkaar gestoken in de fabriek. In 24 uur worden ze dan over een bestaand gebouw geschoven. Een baanbrekende methode, die wel eens een groot verschil zou kunnen maken.
 2. Marco (28) en Lore (25) worden garagisten: “We zijn een jong koppel, maar we krijgen veel complimenten van klanten én collega’s”
  Aarschot

  Marco (28) en Lore (25) worden garagisten: “We zijn een jong koppel, maar we krijgen veel complimen­ten van klanten én collega’s”

  Na twaalf jaar ervaring in de autosector besloot Marco Paternotte (28) uit Aarschot dat het tijd was voor iets nieuws. Zo begon hij acht maanden geleden zijn eigen garage ‘MP Cars’ met de administratieve hulp van zijn vriendin Lore Dankers (25). Vandaag gaan de zaken goed en kijkt het koppel zelfs al voorzichtig uit naar een groter pand. “We willen iets betekenen in de autowereld”, klinkt het ambitieus.