Dirk Boon toen hij aankwam op Zaventem met een goude medaille in 2004.
Volledig scherm
Dirk Boon toen hij aankwam op Zaventem met een goude medaille in 2004. © BELGA

Paralympiër Dirk Boon (54) nog steeds in kritieke toestand in het ziekenhuis na val: “Dokters zeggen dat het slecht gaat aflopen”

BegijnendijkZaterdag kwam paralympiër Dirk Boon (54) zwaar ten val tijdens een fietstocht met zijn driewieler in Herentals. Hij belandde met zijn hoofd op de straat en werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. “Zijn toestand is nog steeds kritiek”, zucht zijn zus Nancy.

 1. Lieve overleefde nipt bomaanslag in Antwerpse diamantwijk, na 40 jaar praat ze voor het eerst: “Koningin Fabiola zei aan mijn ziekenhuisbed dat ik een goede engelbewaarder heb”
  PREMIUM
  Antwerpen/Booischot

  Lieve overleefde nipt bomaanslag in Antwerpse diamant­wijk, na 40 jaar praat ze voor het eerst: “Koningin Fabiola zei aan mijn ziekenhuis­bed dat ik een goede engelbe­waar­der heb”

  “Mensen vielen flauw toen ze zagen hoe ik er aan toe was.” De 61-jarige Lieve Jacobs uit Booischot bij Heist-op-den-Berg overleefde 40 jaar geleden de bomaanslag in de Antwerpse diamantwijk, waarbij drie mensen stierven en 106 gewonden vielen. Als een van de eerste slachtoffers kwam ze zwaargewond toe in het ziekenhuis. Voor het eerst doet ze haar verhaal, en ze lanceert ook een oproep. “Ik wil graag weten wie die jonge rijkswachter was die mij naar het ziekenhuis bracht.”
 2. Lok Begijnendijk zet onthaalouders en kinderbegeleiders in de bloemetjes
  Begijnendijk

  Lok Begijnen­dijk zet onthaalou­ders en kinderbege­lei­ders in de bloemetjes

  Naar aanleiding van de “dag van de onthaalouder” werd op 12 oktober door het LOK - Lokaal Overleg Kinderopvang - een kleine attentie aangeboden aan alle onthaalouders en kinderbegeleiders in de gemeente Begijnendijk. “We willen hen bedanken voor hun grote zorg en liefde voor onze kinderen. Hun inzet is goud waard. Wie een kinderdagverblijf runt of werkt als onthaalouder, neemt een belangrijk engagement op zich. Dit werk is een grote steun voor de vele jonge families die dagelijks hun job met een gezinsleven proberen te combineren”, aldus Wendy De Cock, voorzitter LOK Begijnendijk