Ann (53) met Pieper en Belle op haar schoot.
Volledig scherm
PREMIUM
Ann (53) met Pieper en Belle op haar schoot. © Bollen

Kippen Pieper en Belle hebben eigen fluohesjes: “Ik wil niet dat ze worden doodgereden op de drukke baan”

BegijnendijkOmdat de katten in de buurt de kippen van Ann Joris (53) uit Begijnendijk steeds vaker de drukke steenweg op jagen, heeft de dierenvriend haar lievelingen Belle en Pieper uitgerust met... een fluohesje. “Ik vreesde dat mensen me zouden gek verklaren, maar het voordeel is dat iedereen ze nu kent én de wagens echt stoppen als ze oversteken.”

 1. Schoonmakers in bloemetjes gezet
  Begijnendijk

  Schoonma­kers in bloemetjes gezet

  Naar aanleiding van de “Week van de schoonmaker” heeft ACV Begijnendijk-Betekom de medewerkers van de verschillende schoonmaakdiensten in de gemeente in de bloemetjes gezet. “Elke dag opnieuw staan ze met de glimlach voor ons klaar. Dag in, dag uit steeds opnieuw! Er zijn heel veel soorten schoonmakers, en die verdienen één voor één respect en waardering, zegt voorzitster van het ACV Wendy De Cock. “Sinds de coronamaatregelen is het nog duidelijker hoe belangrijk de job van het schoonmaakpersoneel is en hoe zij elke dag opnieuw het beste van zichzelf geven. Zij verdienen het om in deze week extra bedankt te worden want hun inzet is goud waard!”
 2. Brand legt zomerbar Druppel Del Mar is as : “Alles is verloren, toch proberen zo snel mogelijk terug te komen”
  PREMIUM
  Aarschot

  Brand legt zomerbar Druppel Del Mar is as : “Alles is verloren, toch proberen zo snel mogelijk terug te komen”

  Vier vrienden, Paul Schraepen, Stijn Vaes, Stein Wustenbergs en Jan Wouters openden eind 2019 hun café Den Druppel. Door de pandemie konden ze nog niet echt veel hun zaak open houden. Uiteindelijk mochten de terrassen open en mag je nu ook al binnen zitten, had men er bij De Druppel wel zin in. Helaas konden ze hun bestaande terras niet uitbreiden, maar kwamen ze met het idee om een zomerbar uit te baten tussen de parking en de Demer. Helaas is aan de “Druppel Del Mar” een plots en onwezenlijk triest eind gekomen. Een brand legde de bar in de vroege ochtend helemaal in de as.