Negen kappers, waaronder Carina, zetten ook in Begijnendijk hun kappersstoel buiten en vragen alsnog open te mogen doen op 14 december.
Volledig scherm
PREMIUM
Negen kappers, waaronder Carina, zetten ook in Begijnendijk hun kappersstoel buiten en vragen alsnog open te mogen doen op 14 december. © Johan Pelgrims

Kappers zetten ook in Begijnendijk hun stoel buiten: “Maar de sector heeft meer problemen dan enkel het coronavirus”

BegijnendijkMaar liefst negen kappers plaatsten zaterdag in Begijnendijk hun zetel op de stoep uit protest tegen het feit dat ze nog altijd hun deuren moeten dichthouden. De actie ging in heel Vlaanderen door en was een initiatief van beroepsconfederatie coiffure.org die hiermee de overheid wil vragen om alsnog de deuren te mogen openen op 14 december. Lokaal fotograaf Johan Pelgrims (50) fotografeert al langer mensen uit de horeca en vereeuwigde nu ook de actie van de kappers. En ook al hebben de kappers het moeilijk, Isabelle Nijs relativeert het en denkt dat de sector al langer problemen heeft en dat er meer nodig is dan alleen maar de deuren weer te mogen openen. 

 1. Beschonken bestuurder tracht te vluchten na aanrijding
  Aarschot

  Beschonken bestuurder tracht te vluchten na aanrijding

  Op de Oostelijke ring in Aarschot was er zondag rond 19.20 uur een kop-staart aanrijding waarbij twee wagens betrokken waren. Een van de twee bestuurders wilde na de aanrijding vluchten. De gealarmeerde politie was echter snel ter plaatse en liet de 27-jarige man uit Scherpenheuvel een ademtest afnemen. Deze bleek positief en zijn rijbewijs werd meteen ingetrokken. De man was lichtgewond en werd door familie naar het ziekenhuis gebracht. De andere bestuurder, een 21-jarige man uit Begijnendijk, bleef ongedeerd. Zijn wagen geraakte wel beschadigd.
 2. Gemeenteraadslid ontdekt per toeval dat twee Aarschotse speeltuinen in... jachtgebied liggen
  PREMIUM
  Aarschot

  Gemeente­raads­lid ontdekt per toeval dat twee Aarschotse speeltui­nen in... jachtge­bied liggen

  In Aarschot liggen twee speeltuinen in een gebied dat ingekleurd staat als jachtgebied. Tot die ontdekking kwam onafhankelijk raadslid Dries Vandenbroeck toen die zelf wilde weten of zijn tuin, die niet zo ver van het bos ligt, tot een jachtgebied behoort. “Mijn tuin bleek er niet in te liggen, maar tot mijn ontsteltenis bleken twee speeltuinen dat wel, zoiets is levensgevaarlijk.” Boswachter Gert Verbruggen van het Agentschap Bos en Natuur relativeert.
 1. Van beschoten met kogels, overgoten met bijtend product tot zware verwaarlozing: vzw Cattitude vindt steeds meer mishandelde katjes
  PREMIUM
  Bertem/Rotselaar

  Van beschoten met kogels, overgoten met bijtend product tot zware verwaarlo­zing: vzw Cattitude vindt steeds meer mishandel­de katjes

  Het voorbije weekend is opnieuw een zwerfkatje beschoten in Bertem. Dat maakt van de acht maanden oude Ellie het zoveelste mishandelde katje op korte tijd in regio Leuven. Zes weken geleden werd er nog één beschoten in Rotselaar en één met bijtend product overgoten. Vzw Cattitude trekt aan de alarmbel over de opvallende stijging van de laatste zes maanden. “Ik heb geen idee wat deze mensen bezielde, maar we komen regelmatig gruwelijke dingen tegen”, zegt Vanessa Maes.
 1. Ziekenhuizen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"
  Play

  Ziekenhui­zen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"

 2. Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"
  Play

  Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"