Burgemeester Bert Ceulemans.
Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Bert Ceulemans. © Geert Mertens

Inwoners uit Kuurne, Wielsbeke, Begijnendijk en Haacht zijn corona maatregelen beu en onttrekken zich van alle regels en reglementen

Begijnendijk, Kuurne, Wielsbeke en BoortmeerbeekDe burgemeesters uit onder andere Kuurne, Wielsbeke, Begijnendijk en Haacht ontvingen in oktober een wel heel bizarre brief. In deze brief roepen enkele inwoners hun eigen woning uit als onafhankelijke staat. Hiermee willen ze zich onttrekken van alle regels en reglementen. Ook burgemeester Bert Ceulemans (Samen) kreeg zo’n aangetekend schrijven van een inwoner van Begijnendijk.

 1. Handelaars aan rondpunt Fabiola in Heist maken zich op voor jarenlange werken aan turbo-ovonde: “Door corona al een zware periode achter de rug en dan krijgen we dit er nog bij”
  PREMIUM
  Heist-op-den-Berg

  Handelaars aan rondpunt Fabiola in Heist maken zich op voor jarenlange werken aan tur­bo-ovon­de: “Door corona al een zware periode achter de rug en dan krijgen we dit er nog bij”

  “Fietsveiligheid oké, maar moet het echt zo groot worden?” De handelaars aan het rondpunt N10-N15 in Heist-op-den-Berg, ook wel bekend als het rondpunt aan dancing Fabiola, kijken weldra jarenlang uit op wegenwerken. Het Agentschap Wegen & Verkeer (AWV) hoopt deze maand nog te kunnen starten met de aanleg van een turbo-ovonde met vijf takken en evenveel fietstunnels. Handelaars die hinder ondervinden tijdens de werken mogen bij AWV gaan aankloppen.
 2. Architect Marijn bouwt haar droomhuis in een 6 meter hoge loft: “Door de woning loopt een vluchttrappenhuis voor de appartementen hierboven”
  Livios

  Architect Marijn bouwt haar droomhuis in een 6 meter hoge loft: “Door de woning loopt een vluchttrap­pen­huis voor de appartemen­ten hierboven”

  Een volledig lege loft van zes meter hoog kopen en die vervolgens helemaal inrichten? Architect Marijn Horlings durfde die uitdaging aangaan. Ze deelde deze casco woning in het hartje van Amsterdam verre van standaard in. Ze liet alles open waardoor het daglicht langs verschillende kanten naar binnen stroomt. Bouwsite Livios toont het resultaat.