Digidokter Willy houdt weer consultaties.
Volledig scherm
Digidokter Willy houdt weer consultaties. © Luc Fillet

Digidokter Willy houdt vanaf september weer spreekuur

BegijnendijkVanaf 8 september ben je weer welkom in de bibliotheek met al jouw vragen over je computer, tablet en smartphone. Digidokter Willy is terug op post en organiseert er opnieuw zijn maandelijks spreekuur. Alle data voor dit najaar zijn al bekend. Wie gratis op consultatie wil, is meer dan welkom.

 1. Kleindochter Yasmine (26) treedt in voetsporen van striptekenaar Jean-Pol (80): “Mensen gelukkig maken met onze tekeningen, dat is het mooiste aan de stiel”
  PREMIUM
  1

  Kleindoch­ter Yasmine (26) treedt in voetsporen van stripteke­naar Jean-Pol (80): “Mensen gelukkig maken met onze tekeningen, dat is het mooiste aan de stiel”

  De appel valt nooit ver van de boom. Die leuze is zeker van toepassing op striptekenaar Jean-Pol, bekend van stripheld Kramikske maar ook van de stripreeksen Sammy, Kabouter Plop en Samson & Gert. Met 80 rijkgevulde jaren op de teller ziet Jean-Paul van den Broeck nu zijn kleindochter Yasmine Stalpaert (26) ook de liefde voor het striptekenen bezingen: “Wat Yasmine tekent… dat kan ik niet.” Mooi compliment en meteen een goede reden voor een dubbelinterview met opa en kleindochter.
  Leuven
 2. Gedemotiveerd, veel verlof en altijd 9-to-5? Zes clichés over ambtenaren onder de loep genomen
  Jobat

  Gedemoti­veerd, veel verlof en altijd 9-to-5? Zes clichés over ambtenaren onder de loep genomen

  Volgens de recentste cijfers van het Salariskompas van Jobat.be is werken voor de overheid geen slecht idee. Onze overheid staat immers op de vijfde plaats in de rankschikking van de best betalende sectoren én de sectoren waar de medewerkers het gelukkigst zijn in hun professionele leven. Ambtenaren kampen echter wel met heel wat hardnekkige vooroordelen. Kloppen die? Kara Roggeman van de FOD Beleid & Ondersteuning (BOSA) geeft haar mening over zes hardnekkige clichés die circuleren over werken bij de overheid.