Ook de Europese Overheid heeft niets meer te zeggen op hun grondgebied, klinkt het.
Volledig scherm
Ook de Europese Overheid heeft niets meer te zeggen op hun grondgebied, klinkt het. © Shutterstock

Coronamaatregelen beu? Drie inwoners van Kuurne, Wielsbeke en Begijnendijk roepen hun eigen woning uit als onafhankelijke staat

kuurne/wielsbeke/boortmeerbeekDrie Vlamingen hebben naar hun burgemeester een brief gestuurd met het verzoek hun woning als onafhankelijke staat te erkennen. Het gaat om inwoners in Kuurne, Wielsbeke en Boortmeerbeek. In de brieven, die elk heel juridisch opgesteld werden, laten ze weten dat ze hun woning voortaan als vrijstaat beschouwen en zich onttrekken aan alle verantwoordelijkheden die het Belgisch staatsburgerschap inhouden.

 1. Heist plaatst kleine insectenhotels op 20 locaties
  Heist-op-den-Berg

  Heist plaatst kleine insectenho­tels op 20 locaties

  Medewerkers van team Openbaar Domein van Heist-op-den-Berg gaan op 20 locaties insectenhotels plaatsen. De insectenhotels komen aan waterbufferbekkens en verschillende groenperken, waar de bijen nectar kunnen vinden in de omgeving. “Met dat project zorgen we mee voor het behoud van deze nuttige insecten. Solitaire bijen zijn zeer waardevol als bestuivers van groenten en fruit”, klinkt het. Onder andere aan het Kerkplein van Heist, Hof van Riemen, de Boonmarkt in Hallaar, het parkje van Heist-Goor en De Loecht in Wiekevorst komen er insectenhotels.
 2. Elien Tuerlinckx (29) maakt haar grote droom waar: “Eddy Wally zei het al, en hij had gelijk: marktkramer, zo word je geboren”
  PREMIUM
  Aarschot

  Elien Tuerlinckx (29) maakt haar grote droom waar: “Eddy Wally zei het al, en hij had gelijk: marktkra­mer, zo word je geboren”

  Ze heeft een master in Marketing en werkte zes jaar als Account Manager, maar nu heeft Elien Tuerlinckx (29) haar droom waargemaakt. Als kind ging ze al mee helpen met haar mama op de markt, en sinds kort staat ze er ook met haar éigen kraam: ‘maison japon’. “Ik ben ervan overtuigd dat de markt nog stééds een onmisbaar gegeven is. Sinds corona en de crisis, merken we dat mensen weer de weg terugvinden. Zowel voor het sociaal contact, als voor de producten.”