Ook de Europese Overheid heeft niets meer te zeggen op hun grondgebied, klinkt het.
Volledig scherm
Ook de Europese Overheid heeft niets meer te zeggen op hun grondgebied, klinkt het. © Shutterstock

Coronamaatregelen beu? Drie inwoners van Kuurne, Wielsbeke en Begijnendijk roepen hun eigen woning uit als onafhankelijke staat

kuurne/wielsbeke/boortmeerbeekDrie Vlamingen hebben naar hun burgemeester een brief gestuurd met het verzoek hun woning als onafhankelijke staat te erkennen. Het gaat om inwoners in Kuurne, Wielsbeke en Boortmeerbeek. In de brieven, die elk heel juridisch opgesteld werden, laten ze weten dat ze hun woning voortaan als vrijstaat beschouwen en zich onttrekken aan alle verantwoordelijkheden die het Belgisch staatsburgerschap inhouden.

  1. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
    Mijnenergie

    Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

    Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.