De bewoner alsook zijn katten bleven als bij wonder ongedeerd.
Volledig scherm
PREMIUM
De bewoner alsook zijn katten bleven als bij wonder ongedeerd. © repro bollen

Bewoner springt tijdens brand uit raam eerste verdiep met kat: “Ik kon Tijgetje echt niet achterlaten”

BegijnendijkOp de Liersesteenweg in Begijnendijk brak dinsdag iets na middernacht brand uit in een woning. De vlammen waren ongenadig en grepen snel om zich heen. Brandweerlui van Aarschot en Heist-Op-Den-Berg snelden ter plaatse, maar konden niet veel beginnen tegen de uitslaande brand. De woning werd bijna volledig in de as gelegd. De bewoner, een 35-jarige man, raakte veilig buiten, maar liep tussen de vlammen weer naar boven om zijn kat Tijgetje te redden. “Ik zou alles gedaan hebben om mijn dieren te redden.”

 1. Mario gaat 300 km door Vlaanderen rijden met rolstoel: “Om de aandoeningen open rug en waterhoofd onder de aandacht te brengen”
  Heist-Goor

  Mario gaat 300 km door Vlaanderen rijden met rolstoel: “Om de aandoenin­gen open rug en waterhoofd onder de aandacht te brengen”

  De 40-jarige Mario Sel uit Heist-Goor rijdt in het najaar met zijn rolstoel van Maasmechelen naar Blankenberge, op tien dagen tijd. Met deze straffe uitdaging van 300 kilometer wil hij de aandoeningen Spina Bifida en Hydrocephalus (open rug en waterhoofd), die Mario zelf heeft, onder de aandacht brengen. Sponsors en mensen die Mario enkele kilometers willen vergezellen zijn welkom.
 2. Julien (67) plaatst bordje ‘Eenzame man zoekt eenzame vrouw’ aan zijn raam: “Een goede babbel bij een koffietje, dat mis ik”
  PREMIUM
  Heist-op-den-Berg

  Julien (67) plaatst bordje ‘Eenzame man zoekt eenzame vrouw’ aan zijn raam: “Een goede babbel bij een koffietje, dat mis ik”

  “Door die corona kan ik moeilijk iemand aanspreken. Afstand bewaren, hé.” Heistenaar Julien Van Esch (67 jaar) heeft achter het raam van zijn woonst in de Stationsstraat een bordje met daarop het opschrift ‘Eenzame man zoekt eenzame vrouw’ staan. Door de lockdownperiodes en een afgesprongen relatie zijn het voor Julien eenzame tijden. “Er moet zelfs geen relatie uit voortvloeien. Als ik maar iemand heb om mee te praten.”
 1. Het loopt net goed af voor deze wagen die (gelukkig) kantelt
  Play

  Het loopt net goed af voor deze wagen die (gelukkig) kantelt

 2. Vijf nieuwe topgames die virtual reality (weer) op de kaart willen zetten
  Play
  games

  Vijf nieuwe topgames die virtual reality (weer) op de kaart willen zetten