1. Schoonmakers in bloemetjes gezet
  Begijnendijk

  Schoonma­kers in bloemetjes gezet

  Naar aanleiding van de “Week van de schoonmaker” heeft ACV Begijnendijk-Betekom de medewerkers van de verschillende schoonmaakdiensten in de gemeente in de bloemetjes gezet. “Elke dag opnieuw staan ze met de glimlach voor ons klaar. Dag in, dag uit steeds opnieuw! Er zijn heel veel soorten schoonmakers, en die verdienen één voor één respect en waardering, zegt voorzitster van het ACV Wendy De Cock. “Sinds de coronamaatregelen is het nog duidelijker hoe belangrijk de job van het schoonmaakpersoneel is en hoe zij elke dag opnieuw het beste van zichzelf geven. Zij verdienen het om in deze week extra bedankt te worden want hun inzet is goud waard!”
 2. Brand legt zomerbar Druppel Del Mar is as : “Alles is verloren, toch proberen zo snel mogelijk terug te komen”
  PREMIUM
  Aarschot

  Brand legt zomerbar Druppel Del Mar is as : “Alles is verloren, toch proberen zo snel mogelijk terug te komen”

  Vier vrienden, Paul Schraepen, Stijn Vaes, Stein Wustenbergs en Jan Wouters openden eind 2019 hun café Den Druppel. Door de pandemie konden ze nog niet echt veel hun zaak open houden. Uiteindelijk mochten de terrassen open en mag je nu ook al binnen zitten, had men er bij De Druppel wel zin in. Helaas konden ze hun bestaande terras niet uitbreiden, maar kwamen ze met het idee om een zomerbar uit te baten tussen de parking en de Demer. Helaas is aan de “Druppel Del Mar” een plots en onwezenlijk triest eind gekomen. Een brand legde de bar in de vroege ochtend helemaal in de as.
 1. Lennart van De Mol neemt het op tegen eigen fans: “Ideale activiteit voor een vrijgezellenfeest”
  Hassel/Tremelo

  Lennart van De Mol neemt het op tegen eigen fans: “Ideale activiteit voor een vrijgezel­len­feest”

  Lennart Driesen, bekend van het TV-programma De Mol waarin hij achteraf zelf de mol bleek te zijn, nam het dit weekend in Hasselt op tegen enkele fans. In een virtuele wereld speelden Lennart, maar ook medekandidaten Samina Carremans en Katrien Cuppens, een Mol-spel tegen twee zussen. “Heel leuk om te doen, en zéker als privévrijgezellenfeest”, zeggen Gaëll en Maïté Michiels uit Tremelo.
 2. Gezinssport Vlaanderen laat gezinnen gezond bewegen met nieuwe zomerzoektochten
  PREMIUM
  Aarschot

  Gezins­sport Vlaanderen laat gezinnen gezond bewegen met nieuwe zomerzoek­toch­ten

  Wie in de zomervakantie een stukje Vlaanderen met het hele gezin wil ontdekken, kan met de zomerzoektochten van Gezinssport Vlaanderen, de sportdienst van de Gezinsbond, op een originele manier Aarschot verkennen. In totaal stippelde Gezinssport Vlaanderen vier zoektochten uit. Ze zijn beschikbaar van 1 juli tot en met 30 september. Gezinssport Vlaanderen hoopt op deze manier zo veel mogelijk gezinnen van een uitstapje in eigen land te laten genieten.
 1. Spoorwegovergang Danone zaterdag lange tijd gesloten
  ROTSELAAR

  Spoorweg­over­gang Danone zaterdag lange tijd gesloten

  Voor werken in opdracht van spoorwegbeheerder Infrabel ter hoogte van de spoorwegovergang aan Danone in Rotselaar, moet op zaterdag 19 juni de Stationsstraat afgesloten worden. De werken starten om 2 uur ‘s nachts en zullen ongeveer tot 19 uur ‘s avonds duren. Er wordt een omleiding voorzien vanaf de rotonde via de Aarschotsesteenweg naar de Langestraat – Steenweg op Wezemaal/Torenstraat. Het verkeer komt zo uit op het kruispunt Torenstraat - Stationsstraat/Provinciebaan om hun weg verder te zetten.
 1. Alleen maar blije gezichtjes op het afsluitmoment van de ‘Week van de Groeilamp’
  Begijnendijk

  Alleen maar blije gezichtjes op het afsluitmo­ment van de ‘Week van de Groeilamp’

  Van 16 tot 23 mei vond de ‘Week van de Groeilamp’ plaats in Begijnendijk. Hierin laat men het licht schijnen op ‘opvoeden en groeien’. Want groot worden, dat gaat niet helemaal vanzelf. Ouders, grootouders en andere opvoeders zorgen er elke dag voor dat kinderen opgroeien in een warme en positieve leefomgeving. Daarom werden iedereen die bezig is met opvoeden in de spotlights gezet.
 1. Motard lichtgewond na aanrijding in file E314
  HOLSBEEK

  Motard lichtge­wond na aanrijding in file E314

  Een motorrijder is omstreeks 14.30 uur maandagmiddag aangereden geweest op de E314 ter hoogte van de afrit Holsbeek, richting Limburg. Het betrof een kop-staartaanrijding. “De motorrijder moest stoppen voor de file, maar een wagen achter hem kon datzelfde manoeuvre niet op tijd uitvoeren. De motorrijder is lichtgewond geraakt en de motor moest getakeld worden”, verduidelijkt de verkeerspost van de federale politie in Bertem. Twee versmalde rijstroken werden even afgesloten en het doorrijdend verkeer werd via het derde rijvak geleid. Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt er aan de middenbermen tussen Wilsele en Aarschot. Omstreeks 16 uur liep het verkeer er terug normaal.
 2. Allereerste editie van Oktoberfest Hulshout strijkt neer op Industriepark: “We brengen München naar Hulshout”
  hulshout

  Allereer­ste editie van Oktober­fest Hulshout strijkt neer op Industrie­park: “We brengen München naar Hulshout”

  Liefhebbers van lederhosen, dirndls, halve liters bier en ambiance kunnen zaterdag 2 oktober aankruisen in hun agenda. Dan vindt de allereerste editie van Oktoberfest Hulshout plaats op het Industriepark. Headliners zijn de Gebroers Ko, Laura Lynn en Sam Gooris, maar ook enkele lokale dj’s zullen voor de sfeer zorgen. “Het is de bedoeling dat je plezier hebt vanaf je hier binnenkomt tot je weer naar huis gaat.”
 1. Gevangenisbruid en haar ex in november tweede maal voor assisen na wraking voorzitter: “Hoe had de jury destijds geoordeeld? We zullen het nooit weten”
  PREMIUM
  LEUVEN/AARSCHOT

  Gevangenis­bruid en haar ex in november tweede maal voor assisen na wraking voorzitter: “Hoe had de jury destijds geoordeeld? We zullen het nooit weten”

  In februari kende het assisenproces rond de dood van Andy Vandereyt in Aarschot bijna een ontknoping. Tot de voorzitter in Leuven knoeide met een persoonlijke nota, die tussen de vragen van de juryleden belandde. De wraking van het hof betekende het einde van het proces. Dat wordt in november helemaal overgedaan. Dat de kaarten al geschud zijn, hoeft volgens de verdediging allerminst een probleem te vormen. “We weten nu van elkaar welke richting we uit gaan.”