De koerier rookte dagelijks een joint om de stress aan te kunnen in coronatijden.
Volledig scherm
De koerier rookte dagelijks een joint om de stress aan te kunnen in coronatijden. © Benny Proot

Zware straf voor koerier die onder invloed pakjes levert: “Dagelijks een joint om stress te trotseren”

AlsembergK.V. is geestelijk en lichamelijk ongeschikt verklaard om te rijden omdat hij onder invloed van cannabis betrapt werd toen hij pakjes leverde. Het voertuig waarmee de 40-jarige man rond reed is verbeurd verklaard.

 1. Beersel viert Vlaamse Feestdag met concert van een kleinkunsticoon
  Beersel

  Beersel viert Vlaamse Feestdag met concert van een kleinkun­sticoon

  Op 11 juli, de Vlaamse Feestdag, trakteert de gemeente op een gratis optreden van Jan De Wilde met zijn programma ‘Héhé! Wat een Jan! “Jan zorgt samen met zijn ‘Vrienden’ voor een hartverwarmend concert”, klinkt het. “Een bende talentvolle muzikanten met een heel grote staat van dienst.” En zo staan ook Eddy Peremans (gitaar), Kries Roose (toetsen), Jo Soetaert (drums), Mario Vermandel (bass/contrabas) en Liesbeth De Lombaert (altviool) mee op het podium. Wie het concert wil mee pikken moet wel tickets reserveren via www.demeent.be.
 1. Knaldrang, liefdesverdriet of een zieke vriendin... beschonken en gedrogeerde bestuurders halen alweer beste excuses boven: “Bij elke tegenslag naar alcohol grijpen, dat komt niet goed”
  PREMIUM
  Halle

  Knaldrang, liefdesver­driet of een zieke vriendin... beschonken en gedrogeer­de bestuur­ders halen alweer beste excuses boven: “Bij elke tegenslag naar alcohol grijpen, dat komt niet goed”

  Rechter Dina Van Laethem kreeg woensdag in Halle tientallen bestuurders voor zich die onder invloed van drank en drugs reden. Vaak werden de beklaagden niet eens tijdens een klassieke controle betrapt. Zo raakte een van hen eerst zwaargewond na een crash en testte een vader positief voor drugs nadat zijn kind niet veilig in de auto vastgeklikt zat. “Hoe halen sommigen het toch in hun hoofd”, zuchtte Van Laethem.