De keuken ging volledig verloren, maar ook in de rest van de woning is er veel schade.
Volledig scherm
De keuken ging volledig verloren, maar ook in de rest van de woning is er veel schade. © Mozkito

Woning onbewoonbaar na hevige keukenbrand in Huizingen

Een woning in de Koningin Fabiolaan in Huizingen is tijdelijk onbewoonbaar na een hevige keukenbrand. De keuken ging volledig verloren en ook aan de garage is heel wat schade. Het bewonerskoppel had er nog maar pas hun intrek genomen.

 1. Baby Luca testte op zes weken oud positief op Covid-19: “Ook verpleging was compleet verrast”
  PREMIUM

  Baby Luca testte op zes weken oud positief op Covid-19: “Ook verpleging was compleet verrast”

  Luca, het acht weken oude zoontje van Olivier en Tanja uit Dilbeek, is twee weken geleden besmet geraakt met het coronavirus. Hoe? Dat weten ze niet, maar het is wel een extreem uitzonderlijk geval in Vlaanderen. Beide ouders hebben ook positief getest op het virus en verwerpen dan ook alle mensen die de maatregelen overtreden. “Mijn vrouw en zoontje hebben hard afgezien”, klinkt het bij Luca’s papa. Olivier vertelt ons hoe moeilijk de afgelopen weken voor hem en zijn gezin geweest zijn.
 2. “Vooral thuis en in eigen bubbel lopen we coronavirus op”: Coördinator COVID-team ziet besmettingscijfers in Zennevallei verdrievoudigen
  PREMIUM

  “Vooral thuis en in eigen bubbel lopen we coronavi­rus op”: Coördina­tor CO­VID-team ziet besmet­tings­cij­fers in Zenneval­lei verdrievou­di­gen

  We besmetten elkaar vooral thuis en in onze eigen bubbel met het coronavirus. Dat blijkt uit cijfers van het COVID-team Zennevallei. Vrijwilligers bellen sinds augustus besmette mensen op om mogelijke broeihaarden op te sporen. En de ploeg moet steeds vaker mensen contacteren. “Op twee weken tijd verdriedubbelden onze cijfers”, vertelt coördinator Mathias Pierquin. Uit die cijfers blijkt dat we ook op school en ons werk maar beter extra voorzichtig zijn. Een overzicht.
 1. De coronacijfers in Beersel van donderdag 8 oktober

  De coronacij­fers in Beersel van donderdag 8 oktober

  In Beersel zijn er volgens de laatste cijfers van Sciensano minder dan 5 besmettingen met corona bijgekomen op één dag. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 74 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Beersel komt dat getal nu op 292 te liggen. Beersel heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 2. Blokken-kandidaat schenkt deel van prijzengeld weg aan goede doelen: “Ze verdienen allemaal een duwtje in de rug”
  PREMIUM

  Blok­ken-kandidaat schenkt deel van prijzen­geld weg aan goede doelen: “Ze verdienen allemaal een duwtje in de rug”

  ‘Blokken’-kandidaat Jeroen Tiebout uit Sint-Pieters-Leeuw schenkt een deel van het prijzengeld dat hij won aan het goede doel. “Het zijn allemaal projecten die me op één of andere manier nauw aan het hart liggen”, vertelt hij. Zo werden zijn grootmoeder en haar vriendinnen getrakteerd op taart in het dienstencentrum en krijgen de jongeren van het plaatselijk buurthuis een duwtje in de rug. “Mijn kinderen zijn ook blij, want we hebben eindelijk een nieuwe televisie”, lacht hij.
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement