Baert Marc
Volledig scherm
© Baert Marc

“We zoeken een ambulance”: inbrekers bedenken smoesje als ze plots oog in oog staan met bewoners

BeerselTwee Algerijnse mannen riskeren 14 en 16 maanden cel na een mislukte inbraak in Beersel.

 1. Lunchen in kriekengaard of wijndomein? Beersel organiseert ‘de korte keten picknick’
  Beersel

  Lunchen in krieken­gaard of wijndomein? Beersel organi­seert ‘de korte keten picknick’

  Op zondag 23 mei kan je in Beersel op twee unieke locaties picknicken en proeven van lokale en Fairtradelekkernijen. Op het wijndomein van Krayenberg kan er genoten worden van een picknickmand met lokale producten samengesteld door Hoeve Cuvry en het heerlijke frisse appelsap recht uit de boomgaard van het wijndomein. De mand bevat heerlijk brood van de Hoevebakkerij van Thoricourt, charcuterie van Hoeve Cuvry, een familiaal varkensbedrijf waar de dieren duurzaam en evenwichtig gevoed worden, kazen gemaakt op basis van rauwe melk van Les Saveurs Du Pays de Marche en van de Herve du Vieux Moulin en om heerlijk af te sluiten aardbeien van ’t Alsemhof.
 2. Zo zorg je ervoor dat je spontane sollicitatie niet onopgemerkt blijft
  Solliciteren

  Zo zorg je ervoor dat je spontane sollicita­tie niet onopge­merkt blijft

  Heb je het bedrijf van je dromen gevonden, maar zijn er geen vacatures? Misschien versier je wel een job door je spontaan aan te melden. Je zal meteen opvallen, want als je de enige sollicitant bent zal je cv niet op een grote stapel belanden! Al kan hij wel naar de prullenmand worden verwezen, als je het niet goed aanpakt… Jobat.be ging op zoek naar verzamelde tips om je kans op een positieve reactie te vergroten.
 1. Kunnen bewoners Zen Factory binnenkort via voetgangersbrug over Zenne naar centrum Lot?
  Lot

  Kunnen bewoners Zen Factory binnenkort via voetgan­gers­brug over Zenne naar centrum Lot?

  De bewoners van het nieuwe wooncomplex Zen Factory kunnen binnenkort veilig de Zenne oversteken. De ontwikkelaar dient een bouwaanvraag in om een nieuwe brug te bouwen over de rivier. Zen Factory is een woonproject dat werd gebouwd op de site van de oude wolfabriek. Maar wie vanaf daar naar het centrum van Lot wil, moet momenteel de Albert Denystraat volgen om dan zo de brug over de Zenne richting Dworpsestraat te nemen. Daar is veel verkeer en onder andere voor de leerlingen van de vlakbij gelegen school is het dus niet altijd de meest veilige route.
 2. Leuvense student Yaremma (23) fietst naar Oekraïne om geld in te zamelen voor zijn thuisland: “Zonder enige hulp zijn de kinderen daar verloren”
  PREMIUM
  Leuven

  Leuvense student Yaremma (23) fietst naar Oekraïne om geld in te zamelen voor zijn thuisland: “Zonder enige hulp zijn de kinderen daar verloren”

  2.254 kilometer. Dat is de afstand tussen België en Oekraïne die KU Leuven-student Yaremma Vengrynovych (23) in september zal afleggen. Met zijn project ‘Road to Ukraine’ wil Yaremma geld inzamelen voor SOS Kinderdorpen in zijn thuisland. “Door het conflict in Oost-Oekraïne hebben ongeveer 3,4 miljoen mensen - waaronder veel kinderen - nood aan humanitaire hulp. Die wil ik steunen”, vertelt de student.
 3. RESTOTIP. Argentijns vleesrestaurant Toma Maté: “We zijn een Zuid-Amerikaanse luxefrituur geworden”
  PREMIUM
  Beersel

  RESTOTIP. Argentijns vleesres­tau­rant Toma Maté: “We zijn een Zuid-Amerikaan­se luxefri­tuur geworden”

  De coronacrisis hakt er genadeloos op in bij toffe adresjes om te eten en te drinken, maar tegelijkertijd tonen onze horecamensen hoe inventief ze kunnen zijn. Stilzitten doen ze ook niet bij het Argentijnse vleesrestaurant Toma Maté in Beersel. Om een antwoord te bieden op takeaway bij hun concept bieden ze verse Zuid-Amerikaanse hamburgers met frietjes aan.
 1. En plots staat er een alligator voor het raam: "Straks breekt hij het glas!"
  Play

  En plots staat er een alligator voor het raam: "Straks breekt hij het glas!"

 2. Is de 71-jarige Mary de sterkste oma ter wereld?
  Play

  Is de 71-jarige Mary de sterkste oma ter wereld?