Als schepen was zelfs een verkleedpartij haar niet te veel. Zo trok ze elk jaar een berenpak aan om schoolkinderen bewust te maken van het klimaatprobleem met het project De Bende van Beersel.
Volledig scherm
PREMIUM
Als schepen was zelfs een verkleedpartij haar niet te veel. Zo trok ze elk jaar een berenpak aan om schoolkinderen bewust te maken van het klimaatprobleem met het project De Bende van Beersel. © Mozkito

Voormalig schepen Veerle Leroy (Groen) stopt met actieve politiek : “De voorbije jaren hebben ongelooflijk veel energie gevraagd”

Groen-politica Veerle Leroy neemt ontslag uit de Beerselse gemeenteraad. Tijdens de vorige legislatuur was ze schepen maar sinds 2019 zat haar partij in de oppositie. Om persoonlijke redenen dient ze haar ontslag in. “Ik ben toe aan rust", zegt ze.

1 reactie

 • Eddy Desmet

  2 jaar geleden
  eindelijk goed nieuws , goed zo Veerle, maar ondertussen zitten we in het geer wél gekloot met al de veranderingen die groen er aan bracht .....onze verkaveling lijkt op een vervallen gebied met al de onnodige groene dingen die niet mooier zijn, maar er juist wél een rommelpot van gemaakt hebben,
 1. Carnavalsvereniging rouwt om erevoorzitter Pol Pauwels (87): “Hij maakte van Orde van Senioren hechte groep”
  PREMIUM
  Halle

  Carnavals­ver­e­ni­ging rouwt om erevoorzit­ter Pol Pauwels (87): “Hij maakte van Orde van Senioren hechte groep”

  De Orde van Senioren rouwt om het overlijden van erevoorzitter Pol Pauwels (87). Elf jaar lang was hij voorzitter van de carnavalsvereniging in Halle. Hij liet een frisse wind waaien door de organisatie en maakte er een hechte groep van. “Ik kan alleen maar dankbaar zijn voor de jarenlange, fantatastische samenwerking en de vriendschap die ik van hem gekregen heb”, vertelt opvolger Ghislain Debast.
 2. Parochianen restaureren waardevol kunstwerk uit achttiende eeuw mét hint naar Notre-Dame: “Per toeval ontdekt en nipt van de ondergang gered”
  PREMIUM
  Alsemberg

  Parochia­nen restaure­ren waardevol kunstwerk uit achttiende eeuw mét hint naar No­tre-Da­me: “Per toeval ontdekt en nipt van de ondergang gered”

  Een uniek houten bas-reliëf keert na vier jaar restauratie terug naar de Onze-Lieve-Vrouwekerk in Alsemberg. Het kunstwerk stond al jaren te verkommeren, maar vijf jaar geleden ontdekte men dat het een werk was van de belangrijke Brusselse kunstenaar Jacques Bergé. Parochianen René Van den Braembussche (78) en Leen De Waele (77) gingen samen aan de slag om het werk van de ondergang te redden.