Vlaams parlementslid Klaas Slootmans wil een inschrijvingsstop voor niet-Europeanen.
Volledig scherm
Vlaams parlementslid Klaas Slootmans wil een inschrijvingsstop voor niet-Europeanen. © Jan De Meuleneir/Photo News

Vlaams Parlementslid wil inschrijvingsstop voor niet-Europeanen in thuisgemeente: Beersel veegt voorstel meteen van tafel

“Stop met niet-Europese burgers in te schrijven in het bevolkingsregister, want het zet de gemeente onder loodzware druk.” Vlaams parlementslid Klaas Slootmans (Vlaams Belang) lanceert een opmerkelijk voorstel in zijn thuisgemeente Beersel. Volgens de politicus zorgt dat alleen al in het onderwijs voor grote uitdagingen. Schepen van Integratie Sonia Van Wanseele (Lijst Burgemeester) vindt dat Slootmans een verkeerd beeld schetst en wuift het voorstel weg.

 1. Politiezone Zennevallei controleerde drie dagen na elkaar: tientallen verkeersinbreuken vastgesteld
  Zennevallei

  Politiezo­ne Zenneval­lei controleer­de drie dagen na elkaar: tientallen verkeersin­breu­ken vastge­steld

  De verkeersdienst van de politiezone Zennevallei heeft de afgelopen dagen verschillende controles gehouden op het grondgebied. Daarbij betrapten de agenten veertien bestuurders die onder invloed van drank of drugs reden. Daarnaast werd nog een veertigtal overtredingen vastgesteld, samen met zeventig snelheidsovertredingen. Bij één van de controles namen ook leerlingen van de politieschool deel.
 2. De favoriete plekjes van VTM-nieuwsanker Birgit Herteleer (31): “Een pistolet met gekapt in mijn stamkroeg, zalig!”
  PREMIUM
  Leuven

  De favoriete plekjes van VTM-nieuwsan­ker Birgit Herteleer (31): “Een pistolet met gekapt in mijn stamkroeg, zalig!”

  Voorbije zomer viel Vlaanderen als een blok voor Birgit Herteleer (31) tijdens haar feilloze debuut als nieuwsanker voor VTM Nieuws. De Leuvense is journaliste in hart en nieren: in 2014 begon ze bij regionale televisiezender TV Oost, een jaar later debuteerde ze bij ROB-tv en in 2016 werd ze reporter voor VTM Nieuws. Sinds juli bestaat haar drukke werkschema uit het combineren van werken in het veld met ankeren, maar voor ons maakte Birgit nog even tijd om op pad te gaan langs haar favoriete plekjes in Leuven.