Klaas Slootmans (36) maakt binnenkort zijn debuut als Vlaams parlementslid.
Volledig scherm
Klaas Slootmans (36) maakt binnenkort zijn debuut als Vlaams parlementslid. © Jan De Meuleneir/Photo News

Vlaams-Belang-lijsttrekker Klaas Slootmans na de winst: “De Vlaams-nationalistische familie heeft bijna een absolute meerderheid in Vlaanderen”

Klaas Slootmans (36) maakt binnenkort zijn debuut als Vlaams parlementslid. De lijstrekker van Vlaams Belang haalde 18.567 voorkeurstemmen. “Ik wil de problemen in de Vlaamse Rand aankaarten”, zegt Slootmans. “Het Vlaams Parlement is daarvoor de perfecte plaats.”

 1. Politie Rode legt voor de derde keer deze maand coronafeestje stil: dertig feestvierders slaan op de vlucht
  Sint-Genesius-Rode

  Politie Rode legt voor de derde keer deze maand corona­feest­je stil: dertig feestvier­ders slaan op de vlucht

  De politie van de zone Rode (Drogenbos/Sint-Genesius-Rode/Linkebeek) heeft vrijdagnacht voor de derde keer op evenveel weken tijd een lockdownfeestje stilgelegd. “Deze nacht kwam de politie tussen op een coronafeestje in Sint-Genesius-Rode”, laat het parket Halle-Vilvoorde weten. “Dertig personen namen de vlucht. Tien van hen konden worden gevat. Ze kregen allen een boete van 250 euro en de organisator van het feestje een boete van 750 euro.” De feiten speelden zich af in de Lijsterbessenlaan. Als de overtreders de boete niet betalen zullen ze zich moeten verantwoorden voor de politierechtbank. Vorig weekend legde de politie ook al een feestje stil in de Kastanjeboomlaan. Telkens konden er feestvierders weglopen maar kon de politie wel enkele aanwezigen tegen houden. Het valt op dat de drie feestjes telkens in één van de villawijken plaatsvinden. Met Halloween legde de politie van de zone Rode ook al een feestje stil. Toen werden 76 mensen aangetroffen op een lockdownfeestje.
 1. Simon (48) krijgt elke dag bezoek van deze vos en haar jongen
  Play

  Simon (48) krijgt elke dag bezoek van deze vos en haar jongen

 2. "Gelieve de microfoon uit te schakelen": digitale persconferentie loopt niet helemaal zoals gehoopt
  Play

  "Gelieve de microfoon uit te schakelen": digitale persconfe­ren­tie loopt niet helemaal zoals gehoopt