Oppositieraadslid Klaas Slootmans (Vlaams Belang)
Volledig scherm
Oppositieraadslid Klaas Slootmans (Vlaams Belang) © Jan De Meuleneir/Photo News

Vlaams Belang Beersel maakt zich zorgen over verstedelijking: “Nog even en we zijn het nieuwe Anderlecht aan de Zenne”

BeerselDe Beerselse oppositiepartij Vlaams Belang maakt zich zorgen wanneer het enkele demografische cijfers van de gemeente Beersel bekijkt. “De bevolking in Beersel is op 23 jaar tijd van 23.000 naar 27.000 inwoners gestegen”, zegt raadslid Klaas Slootmans. “En één op drie heeft op dit moment een buitenlandse herkomst. Dat heeft invloed op onderwijs, open ruimte, kinderopvang, huizenprijzen en het Vlaams karakter.”

1 reactie

 • Luc Lepoudre

  2 maanden geleden
  Ja, nu weet ik waarom het voelt alsof ik in Beersel een vreemdeling ben in eigen land. Trouwens, de buurtbewoners noemen mij "le Flamand".
 1. “Vanaf nu kan je de Gordel ook lopen!” Sportevenement kiest Druivenstreek als centrum en komt met enkele nieuwigheden
  PREMIUM

  “Vanaf nu kan je de Gordel ook lopen!” Sportevene­ment kiest Druiven­streek als centrum en komt met enkele nieuwighe­den

  Bijgestaan door burgemeesters en schepenen uit de Druivenstreek kondigde Vlaams minister van Sport en Vlaamse Rand Ben Weyts zaterdagmiddag in Overijse de Gordel van 2023 aan. Op zondag 3 september zal het jaarlijkse evenement, naast de vaste uitvalsbasis in Huizingen, de vijf gemeenten van de Druivenstreek aandoen. “Wandelen en fietsen kon al op de Gordel, dit jaar kan ook hardlopen”, zegt burgemeester van Overijse Inge Lenseclaes (N-VA). Daarbovenop had ze nog opwindend sportnieuws te melden.
  Huizingen