De geluidsschermen op de Brusselse Ring in Beersel en Drogenbos zijn aan vernieuwing toe.
Volledig scherm
De geluidsschermen op de Brusselse Ring in Beersel en Drogenbos zijn aan vernieuwing toe. © Mozkito

Vier maanden hinder op Brusselse Ring in Beersel: plaatsing nieuwe geluidsschermen start dit weekend

Wie de komende maanden over de Brusselse Ring rijdt, zal ter hoogte van Beersel en Drogenbos rekening moeten houden met hinder, want vanaf dit weekend start het Agentschap Wegen en Verkeer met de plaatsing van geluidsschermen.

0 reacties

 1. Ella (12) wil Latijn-Wiskunde volgen in Halle... en staat op plek nummer 75 op de wachtlijst: “School ligt vlak bij ons huis, maar Ella moet nu 45 minuten op de bus”
  PREMIUM
  Halle

  Ella (12) wil La­tijn-Wiskunde volgen in Halle... en staat op plek nummer 75 op de wachtlijst: “School ligt vlak bij ons huis, maar Ella moet nu 45 minuten op de bus”

  Afgelopen week kwam aan het licht dat vijfenvijftig kinderen uit Beersel, Halle en Sint-Genesius-Rode nog geen secundaire school toegewezen kregen na de digitale inschrijvingsprocedure. Onder hen Ella Demol (12) uit Halle, die naar het eerste middelbaar gaat. Ze wil graag Latijn-Wiskunde studeren, maar slechts twee Halse scholen bieden die richting aan. Ella staat op nummer 75 op de wachtlijst, waardoor ze nu voor een moeilijke keuze staat: een andere richting kiezen, of elke dag twee uur op de bus naar een school buiten Halle.
 2. Lunchen in kriekengaard of wijndomein? Beersel organiseert ‘de korte keten picknick’
  Beersel

  Lunchen in krieken­gaard of wijndomein? Beersel organi­seert ‘de korte keten picknick’

  Op zondag 23 mei kan je in Beersel op twee unieke locaties picknicken en proeven van lokale en Fairtradelekkernijen. Op het wijndomein van Krayenberg kan er genoten worden van een picknickmand met lokale producten samengesteld door Hoeve Cuvry en het heerlijke frisse appelsap recht uit de boomgaard van het wijndomein. De mand bevat heerlijk brood van de Hoevebakkerij van Thoricourt, charcuterie van Hoeve Cuvry, een familiaal varkensbedrijf waar de dieren duurzaam en evenwichtig gevoed worden, kazen gemaakt op basis van rauwe melk van Les Saveurs Du Pays de Marche en van de Herve du Vieux Moulin en om heerlijk af te sluiten aardbeien van ’t Alsemhof.
 1. Restaurant Dolce e Salato moest dag voor heropening volledig terrasplan omgooien: “De kosten lopen op tot 3.000 euro”
  PREMIUM
  Sint-Pieters-Leeuw

  Restaurant Dolce e Salato moest dag voor heropening volledig terrasplan omgooien: “De kosten lopen op tot 3.000 euro”

  De uitbater van het Italiaans restaurant Dolce e Salato in Sint-Pieters-Leeuw zit in zak en as. Slechts een dag voor de heropening van de horeca moest hij vernemen dat hij zijn terras helemaal mocht herinrichten. Enkele van zijn tafels zouden volgens een controle te veel van het openbaar domein innemen, en dat is niet volgens de regels. “Er is nochtans voldoende plaats”, reageert de verbijsterde uitbater Giuseppe Palamara (28).
 2. Steeds meer slachtoffers van ‘stille doder’: op drie jaar tijd drie keer meer CO-vergiftigingen
  PREMIUM
  Brussels Gewest

  Steeds meer slachtof­fers van ‘stille doder’: op drie jaar tijd drie keer meer CO-vergifti­gin­gen

  Voor het derde jaar op rij is het aantal slachtoffers van een CO-vergiftiging in Brussel gestegen. 163 mensen hadden vorig jaar medische hulp nodig, drie keer meer dan in 2017. Het probleem treft vooral arme mensen: zij wonen vaak in gedateerde woningen met een gevaarlijke installatie. “Soms stoken mensen vuurtjes in huis om toch maar te kunnen verwarmen.”
 3. Cedric verzamelt met ‘Halle Loopt!’ honderden nieuwe loopvrienden: “Ik heb me zelf nog nooit zo fit gevoeld”
  PREMIUM
  Halle

  Cedric verzamelt met ‘Halle Loopt!’ honderden nieuwe loopvrien­den: “Ik heb me zelf nog nooit zo fit gevoeld”

  Cedric Van Meerbeeck (41) uit Halle zag als fervent loper zoveel mensen alleen sporten. Hij richtte zonder grote verwachtingen een groepje op Facebook op. ‘Halle Loopt!’ telt een half jaar later meer dan vijfhonderd leden en een tiental onder hen hebben zelfs net hun eerste marathon verteerd. “Het is plezant en er zijn geen verplichtingen”, vertelt Cedric. “Dat verklaart het succes.”
 1. Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype
  Play

  Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype

 2. Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas
  Play
  Erfgenaam Gezocht

  Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas