Patrick Herremans, Edgard De Loor, Jos Vander Meylen, Liberte Walschot, Rosa Debelder, Christiane Vanantwerpen op het podium tijdens de Dialectenavond in de Meent in Alsemberg, in een regie van Bert Demunter.
Volledig scherm
Patrick Herremans, Edgard De Loor, Jos Vander Meylen, Liberte Walschot, Rosa Debelder, Christiane Vanantwerpen op het podium tijdens de Dialectenavond in de Meent in Alsemberg, in een regie van Bert Demunter. © rv

‘verhoàlkes, plezante liekes, sappige woeurden en pikante outdrukkèngen…’ Dialectenavond in de Meent werd een groot succes

AlsembergMet anderhalf jaar vertraging kon in cultureel centrum de Meent in Alsemberg eindelijk de dialectenavond opgevoerd worden. Liefst vierhonderd toeschouwers zakten af naar de schouwburg.

 1. Barry Callebaut zal de grootste hebben: chocoladeproducent plant 200 meter hoge windturbine in Halle
  Play
  PREMIUM
  Halle

  Barry Callebaut zal de grootste hebben: chocolade­pro­du­cent plant 200 meter hoge windturbi­ne in Halle

  De windmolens van Colruyt (tot 150m) en de Sint-Martinusbasiliek (71m) domineren al jaren de skyline van Halle maar de nieuwe windturbine van chocoladefabrikant Barry Callebaut zet ze allemaal in de schaduw. De mastodont wordt liefst 200 meter hoog. “We mogen van de overheid geen kleinere windturbine bouwen”, klinkt het bij Barry Callebaut. Alles wat u moet weten over het hoogste bouwwerk ooit in Halle.
 2. Buurt kan niet begrijpen hoe gezinsdrama zich kon voltrekken: “Joseph en Jacqueline hadden wel eens ruzie. Maar welk koppel heeft dat nooit?”
  PREMIUM
  Sint-Pieters-Leeuw
  3

  Buurt kan niet begrijpen hoe gezinsdra­ma zich kon voltrekken: “Joseph en Jacqueline hadden wel eens ruzie. Maar welk koppel heeft dat nooit?”

  In de Leon Kreperlaan in Negenmanneke wordt geschokt gereageerd op de dramatische feiten die zich donderdagavond afspeelden in de straat. Een man die aan dementie lijdt schoot er op zijn vrouw, die het incident overleefde. Zelf bracht hij een einde aan zijn leven, nog voor de speciale eenheden binnenvielen. “Hij moet plots beseft hebben wat hij had gedaan”, zucht een buurvrouw.