Vakbondsactie aan de Colruyt van Anderlecht.
Volledig scherm
Vakbondsactie aan de Colruyt van Anderlecht. © Marc Baert

Vakbondsacties aan Colruyt-winkels in Alsemberg en Anderlecht: “Ook winkelpersoneel zit op hun tandvlees”

Alsemberg/AnderlechtDe Colruyt-supermarkten in Alsemberg en Anderlecht bleven maandagochtend gesloten door een vakbondsactie. Het personeel blokkeert de toegang tot de winkels omdat het distributiebedrijf en de bonden het niet eens geraken over de financiële compensatie voor hun werk tijdens de coronacrisis. “Ook deze mensen zitten op hun tandvlees”, zegt vakbondsafgevaardigde Frank Convents (ACV Puls).

9 reacties

 • Marleen knockaert

  3 maanden geleden
  Mijn echtgenoot werkt als FTE verpleegkundige in een rvt, hij kreeg tijdens de vorige coronagolf een waardebon van 100 euro, ikzelf werk als FTE in de jeugdzorg en kreeg een waardebon van 20 euro. Indien info klopt, kregen een FTE van Colruyt 500 euro en uren verlof. Er werd wel voor ons geaplaudiseerd, voor werknemers van Colruyt niet.. . Daar zijn we natuurlijk geweldig mee vooruit geholpen. Over machtspositie gesproken...
 • Francois staen

  3 maanden geleden
  staken zou niet mogen in deze corona tijd.
 • Ivo Moons

  3 maanden geleden
  Sommigen zijn nooit content wij in de transport kregen een doosje pralines konden niet stempelen dus ook geen tegemoetkoming voor gas elektriciteit hoor je ons klagen? Als wij ook niet werken blijven jullie winkelrekken leeg, kan je rusten en kan je dan klagen over je weinige loon.
 • Geert Bancken

  3 maanden geleden
  Logisch toch als Colruyt alles minimaliseert en tijd rekt om tot een consensus te komen.
 • Patrik De Weirdt

  3 maanden geleden
  De warenhuizen zijn enkele van de weinige winkels die open mogen blijven gedurende deze crisis en laat het nu net daar zijn waar de vakbonden (nog maar eens) actie gaan voeren. Hoe opportunistisch kan men zijn.
 1. Branddeskundige moet komen getuigen voor Hof van Beroep: agent alsnog vrijgesproken voor brandstichtingen?
  Vlezenbeek, Brussel

  Branddes­kun­di­ge moet komen getuigen voor Hof van Beroep: agent alsnog vrijgespro­ken voor brandstich­tin­gen?

  Het Brusselse Hof van Beroep heeft nog geen uitspraak gedaan in het dossier rond de agent van de politiezone Brussel-Zuid die vervolgd wordt voor verschillende brandstichtingen en verzekeringsfraude. Twee jaar geleden kreeg hij in eerste aanleg een effectieve celstraf van twee jaar. Zelf heeft hij steeds zijn onschuld uitgeschreeuwd, ook in deze krant. Het Hof wil nu eerst de branddeskundige horen alvorens een beslissing te vellen. Dat zal wel pas in maart 2022 gebeuren...
 1. Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemotherapie: "De kinderen geven mij kracht"
  Play

  Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemothera­pie: "De kinderen geven mij kracht"

 2. Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken
  Play

  Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken