Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © Uyttenhove Marc

Terug van weggeweest: provinciedomein opnieuw uitvalsbasis voor één van de populairste mountainbiketochten

 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 2. Sint-Genesius-Rode geeft toelage voor huur containerklassen Onze-Lieve-Vrouwinstituut
  Sint-Genesius-Rode

  Sint-Genesius-Ro­de geeft toelage voor huur container­klas­sen On­ze-Lie­ve-Vrouwinsti­tuut

  Het gemeentebestuur van Sint-Genesius-Rode heeft de secundaire school Onze-Lieve-Vrouwinstituut een subsidietoelage van 12.600 euro gegeven voor de huur van drie containerklassen die dit schooljaar op de speelplaats geïnstalleerd werden. Dankzij de extra klassen kunnen er extra kinderen starten in het eerste jaar. Het aantal leerlingen op de school is fors gestegen en er zijn uitbreidingsplannen maar daarvoor moet de Vlaamse overheid ook nog subsidies vrijmaken. In afwachting worden dus containers gehuurd. De totale kostprijs daarvoor is 36.000 euro maar de gemeente neemt daar dus een deel van voor haar rekening. De gemeenteraad heeft intussen de toelage goedgekeurd.
 1. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.