Kim Gevaert staat mee aan de wieg van Boest! en is nog steeds betrokken bij de verdere ontwikkeling.
Volledig scherm
Kim Gevaert staat mee aan de wieg van Boest! en is nog steeds betrokken bij de verdere ontwikkeling. © rv/de Rand

Taalproject ‘Boest!’ voor sportclubs Vlaamse Rand neemt doorstart met webinar en getuigenissen

Vlaamse RandIn najaar 2019 lanceerde vzw de Rand ‘Boest! – samen scoren met Nederlands’. Het taalproject voor sportclubs werd even on hold gezet door corona, maar de draad wordt nu opnieuw opgepikt.

 1. Bestuurder zonder rijbewijs rijdt gehuurde Mercedes in de prak
  Sint-Genesius-Rode

  Bestuurder zonder rijbewijs rijdt gehuurde Mercedes in de prak

  P. mocht vorig jaar de wagen van een vriend uitlenen. Die had de peperdure Mercedes gehuurd. Maar wat zijn vriend niet wist was dat P. helemaal geen rijbewijs had. De jonge bestuurder verloor al snel de controle over het stuur en de auto belandde tegen een muurtje in een voortuin. “Mijn cliënt vond het een hele mooie wagen en er wou er even mee rijden”, vertelde de advocaat in de rechtbank. “Intussen heeft hij wel zijn rijbewijs behaald.”
 2. Ooievaars weten het al: warme zomer van 2022 is nu echt voorbij
  Halle

  Ooievaars weten het al: warme zomer van 2022 is nu echt voorbij

  De zomer van 2022 lijkt met het wisselvallige weer nu wel echt voorbij. Ook de ooievaars weten intussen dat de winter eraan komt en dus zijn ze aan hun grote trek richting zuiden begonnen. De voorbije dagen werden al op verschillende locaties grote groepen ooievaars gespot die even uitrustten voor ze de reis voortzetten. Onder andere in de buurt van de Vogelpers en de Villa Servais zaten vorige week meer dan veertig ooievaars op de daken en ook in de buurt van de bunker op Stroppen landden zoals elk jaar een groep vogels. Donderdagochtend streken op een weide langs de Elbeekstraat ook nog een twintigtal ooievaars neer.