De Week van de Korte Keten inspireerde staatssecretaris en Vlaams-Brabander Sammy Mahdi (CD&V) op Pinksterszondag. Hij trok voor een picknick naar Beersel.
Volledig scherm
De Week van de Korte Keten inspireerde staatssecretaris en Vlaams-Brabander Sammy Mahdi (CD&V) op Pinksterszondag. Hij trok voor een picknick naar Beersel. © rv

Staatssecretaris Mahdi schuift mee aan voor picknick op wijndomein in Beersel

BeerselDe Week van de Korte Keten inspireerde staatssecretaris en Vlaams-Brabander Sammy Mahdi (CD&V) op Pinksterszondag. Hij trok voor een picknick naar Beersel.

 1. Oude Geuze van Lindemans valt opnieuw internationaal in de prijzen
  Vlezenbeek

  Oude Geuze van Lindemans valt opnieuw internatio­naal in de prijzen

  In München werden woensdag de winnaars van de European Beer Star Competition bekendgemaakt. In de categorie ‘Belgian-Style Oude Lambic & Oude Geuze’ ging de gouden medaille naar de Oude Gueuze Cuvée René van brouwerij Lindemans. De European Beer Star is uitgegroeid tot een van ’s werelds belangrijkste bierwedstrijden. De 140 leden tellende internationale vakjury bestaat uit brouwers, bierjournalisten, sommeliers en andere experten. Zij beoordeelden de kwaliteit van de ingezonden bieren op basis van de uiterlijk kenmerken, het aroma, de smaak, alsook categoriespecifieke kenmerken. Op de World Beer Awards won dezelfde geuze van Lindemans ook al goud in zijn categorie. “Twee topawards op amper twee maanden voor onze Oude Gueuze Cuvée René is de bevestiging van de uitstekende kwaliteit van een van onze vlaggenschipbieren”, aldus CEO Dirk Lindemans. “Al sinds 1822 brouwt onze familie lambiek. Met dit basisbier maken we onder andere onze Oude Gueuze Cuvée René, een blend die kenners wereldwijd weten te appreciëren voor zijn complexiteit en foodpairing-kwaliteiten.”
 2. Midden oktober weten agenten of ze zich moeten verantwoorden voor dodelijke politieachtervolging
  Brussel

  Midden oktober weten agenten of ze zich moeten verantwoor­den voor dodelijke politieach­ter­vol­ging

  Meer dan vijf jaar na de dodelijke politieachtervolging waarbij twee jonge twintigers om het leven zijn gekomen in een Brusselse tunnel, zal duidelijk worden of drie betrokken politiemensen zich voor de rechter zullen moeten verantwoorden. Het parket vordert een buitenvervolgingstelling, maar de families van de twee slachtoffers eisen een openbaar proces zodat ze antwoorden kunnen krijgen over die fatale nacht in mei 2017. De K.I. doet midden oktober uitspraak.