Deze week vond de elfde editie plaats van ‘Little Innovators’, het educatieve programma dat Siemens elk jaar organiseert voor kinderen van haar werknemers.
Volledig scherm
Deze week vond de elfde editie plaats van ‘Little Innovators’, het educatieve programma dat Siemens elk jaar organiseert voor kinderen van haar werknemers. © rv

Siemens maakt kinderen warm voor technologie en wetenschap

 1. Druggebruik in Brusselse metrostations neemt toe: “Sommige reizigers voelen zich niet meer veilig”
  PREMIUM
  Brussel

  Drugge­bruik in Brusselse metrostati­ons neemt toe: “Sommige reizigers voelen zich niet meer veilig”

  Uit vaststellingen van de MIVB blijkt het aantal druggebruikers in de Brusselse metrostations toe te nemen. De openbare vervoersmaatschappij trekt dan ook aan de alarmbel. “De omvang en de complexiteit van het probleem gaan onze expertise te boven”, zegt woordvoerder Guy Sablon. Daarom werd een oproep gelanceerd aan de Brusselse Regering om maatregelen te treffen. “Sommige reizigers zijn bang om het openbaar vervoer te nemen.”
 2. Horecapaus Steven Van Bont (41) wil 20 zaken tegen 2025: “Deze sector floreert als nooit tevoren”
  PREMIUM
  Liedekerke/Aalst
  6

  Horecapaus Steven Van Bont (41) wil 20 zaken tegen 2025: “Deze sector floreert als nooit tevoren”

  “We denken aan een uitbreiding elders in ons land en zelfs het buitenland.” Met zeven horecazaken in drie jaar tijd is Steven Van Bont (41) al in de weer in de Denderstreek en het Pajottenland, en nummer acht zit er ook aan te komen. Daar blijft het allesbehalve bij. De CEO van het overkoepelende bedrijf Op ‘t Hof barst van ambitie. “Collega’s vragen zich soms af hoe we dat allemaal doen. Wel, volg gewoon enkele belangrijke vuistregels.”