Aan de vooravond van de jaarmarkt werd de schandpaal in Beersel ingehuldigd door burgemeester Hugo Vandaele (Lijst Burgemeester), schepen Elsie De Greef (N-VA) en voorzitter Jan De Cock van het Heemkundig Genootschap van Witthem.
Volledig scherm
Aan de vooravond van de jaarmarkt werd de schandpaal in Beersel ingehuldigd door burgemeester Hugo Vandaele (Lijst Burgemeester), schepen Elsie De Greef (N-VA) en voorzitter Jan De Cock van het Heemkundig Genootschap van Witthem. © rv

Schandpaal staat opnieuw op oorspronkelijke locatie: “Bekende brouwer recupereerde het als sierelement in zijn tuin”

BeerselDe schandpaal van Beersel stond jarenlang in de voortuin van een Beerselaar maar vanaf nu staat het relict uit de middeleeuwen opnieuw op zijn oorspronkelijke plaats.

 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 2. Het verhaal van ‘Dworps dynamiet’ in nieuw boek gegoten: “Koersende broers Vandenbrande pakten tientallen ‘bloemekees en bekers’ mee naar Kampendaal”
  PREMIUM
  Dworp

  Het verhaal van ‘Dworps dynamiet’ in nieuw boek gegoten: “Koersende broers Vandenbran­de pakten tientallen ‘bloemekees en bekers’ mee naar Kampendaal”

  De ene reed zeven keer de Ronde van Frankrijk uit en de andere schopte in het eigen dorp tot Belgisch kampioen cyclocross. Het verhaal van wielerhelden Flup en Rik Vandenbrande uit Dworp is eindelijk neergeschreven in een boek. “Hun prestaties leidden in de jaren zeventig en tachtig tot spontane volksfeesten in het dorp”, klinkt het bij het Heemkundig Genootschap van Witthem dat al een voorsmaakje geeft.
 1. Aangepaste parkeerhavens moeten hardrijders op de rem doen staan op Stoofstraat Beersel

  Aangepaste parkeerha­vens moeten hardrij­ders op de rem doen staan op Stoofs­traat Beersel

  De gemeente Beersel grijpt in op de Stoofstraat. Daar waren al langer klachten over de hoge snelheden die chauffeurs er halen. Uit snelheidsmetingen blijkt ook effectief dat er veel te hard gereden wordt en daarom is er nu beslist om er geschrankte parkeerhavens in te richten zodat chauffeurs niet meer te snel door kunnen rijden. Intussen zijn de parkeerhavens al aangepast. “In de eerste maanden moeten mensen wennen aan deze nieuwe situatie”, laat de gemeente Beersel weten. “Na deze gewenningsperiode zal er opnieuw een snelheidsmeting uitgevoerd worden om te bekijken of de parkeerhavens effectief het gewenste resultaat opleveren.” De geschrankte parkeerhavens zijn één van de maatregelen die opgenomen zijn in het nieuwe mobiliteitsplan van de gemeente Beersel.