Baert Marc
Volledig scherm
© Baert Marc

Roemeen slaat landgenoot bijna het hoofd in: deel celstraf met uitstel uitgesproken

Een Roemeen die in Lot een landgenoot het hoofd ei zo na zou ingeslagen hebben met een ijzeren staaf, is veroordeeld tot 40 maanden cel. De man was in april al bij verstek veroordeeld, maar kon intussen opgepakt worden en tekende verzet aan. Hij ontkende met een ijzeren staaf te hebben geslagen, maar de rechtbank geloofde dit niet. Wel werd een deel van zijn straf met uitstel uitgesproken.

 1. N-VA vraagt bijstand van federale agenten voor illegale raves in kanaalzone van de Zennevallei: “Locatie is een blinde vlek”
  Zennevallei

  N-VA vraagt bijstand van federale agenten voor illegale raves in kanaalzone van de Zenneval­lei: “Locatie is een blinde vlek”

  De grote illegale raves in onder meer Drogenbos en Ruisbroek hebben geleid tot een vraag in de Kamer van Volksvertegenwoordigers. Kamerlid Sigrid Goethals (N-VA) vroeg Annelies Verlinden (CD&V), minister van Binnenlandse Zaken, om de lokale politiezones in de kanaalzone van de Zennevallei te ondersteunen met federale agenten. Volgende week staat een overleg gepland om de situatie in kaart te brengen.
 2. Grootste evenement in Beersel sneuvelt: Kasteelfeesten geschrapt door corona
  Beersel

  Grootste evenement in Beersel sneuvelt: Kasteel­fees­ten geschrapt door corona

  De bekende Kasteelfeesten in de schaduw van het Kasteel van Beersel zullen dit jaar niet plaats vinden. Dat laat het gemeentebestuur weten. “Door de aanhoudende coronapandemie kon het schepencollege jammer genoeg niet anders dan beslissen om de Kasteelfeesten dit jaar niet te laten doorgaan”, klinkt het. “Op de kasteelweide zijn gemiddeld 3.000 tot 5.000 aanwezigen. De situatie laat niet toe om eind juni al zo een grootschalige activiteit te organiseren.”
 1. Visser heeft beet: alligator springt uit het water en zet achtervolging in
  Play

  Visser heeft beet: alligator springt uit het water en zet achtervol­ging in

 2. Kraanmachi­nist Evi kaffert knoeiende werkman uit vanuit haar cabine: "No! Afblijven!"
  Play
  Lady Bouwers

  Kraanmachi­nist Evi kaffert knoeiende werkman uit vanuit haar cabine: "No! Afblijven!"