De jeugdploegen van FC Dworp maakten er een duivelse training van.
Volledig scherm
De jeugdploegen van FC Dworp maakten er een duivelse training van. © rv

Rode Duivels-gekte bij FC Dworp: jeugdploegen schreeuwen België naar de overwinning

 1. INTERVIEW. Sterrenslager Hendrik Dierendonck over de uitdagingen van zijn vak: “De toekomst van beenhouwerijen ligt in specialisatie, ambacht en kwaliteit”
  PREMIUM
  Brussel

  INTERVIEW. Sterrensla­ger Hendrik Dierendon­ck over de uitdagin­gen van zijn vak: “De toekomst van beenhouwe­rij­en ligt in specialisa­tie, ambacht en kwaliteit”

  2022 was een echt prijzenjaar voor Hendrik Dierendonck. Met sterrenzaak Carcasse bekleedt hij tegenwoordig de 8e plaats in de ‘Worlds 101 best steakrestaurants’. Van datzelfde restaurant steeg de rating in Gault&Millau van 13,5 naar 14. En in december sleepte de ambachtsman een gouden en zilveren medaille in de wacht op de ‘World Steak Challenge’. Maar ondanks de successen blijft de West-Vlaamse beenhouwer vooral trouw aan zijn principes. We praten met hem over passie, de toekomst van vlees eten en de Brusselse winkels.
 2. Bus met leerlingen veilig gearriveerd in ons land na crash in Duitsland: “Onze bus stopte aan het ongeval en wij konden door de ramen zien wat er was gebeurd”
  PREMIUM
  Sint-Pieters-Leeuw/Liedekerke
  2

  Bus met leerlingen veilig gearri­veerd in ons land na crash in Duitsland: “Onze bus stopte aan het ongeval en wij konden door de ramen zien wat er was gebeurd”

  De eerste leerlingen en leerkrachten van Den Top en Populiertje zijn zonet aangekomen in Sint-Pieters-Leeuw. Gezien de gebeurtenissen afgelopen nacht in Duitsland - een van de bussen die terugkeerde van sneeuwklassen crashte - geen uitbundige sfeer, maar alle ouders waren weliswaar dolgelukkig dat ze zoon- of dochterlief weer in de armen konden sluiten. “De botsing moet hard geweest zijn, want een juf had zelfs een blauw oog”, zegt Mattis, die aan boord van de laatste bus zat.
 3. Alle kindjes terug thuis na zwaar busongeval in Duitsland: de ene viert met lekker eten, de andere met goede nachtrust
  PREMIUM
  Sint-Pieters-Leeuw/Liedekerke
  2

  Alle kindjes terug thuis na zwaar busongeval in Duitsland: de ene viert met lekker eten, de andere met goede nachtrust

  Na een zenuwslopende nacht en dag zijn alle kinderen die betrokken raakten bij het zware busongeval in Duitsland opnieuw thuis. De laatste leerlingen van Den Top in Sint-Pieters-Leeuw en de Sint-Antoniusschool in Liedekerke kwamen twaalf uur later dan gepland aan met hun bus. Bij aankomst weerklonk ook applaus voor de leerkrachten. “Er was paniek, na die schreeuw en die ‘bonk’. Maar nadien ging alles vlot”, klinkt het bij Stan (11), één van de kindjes. De buschauffeur zou door te botsen verhinderd hebben dat zijn bus kantelde bij een uitwijkmanoeuvre.