Het aftellen naar De Warmste Week is begonnen (foto) en Realdolmen is alvast op zoek naar deelnemers voor hun Warmste Hackathon.
Volledig scherm
Het aftellen naar De Warmste Week is begonnen (foto) en Realdolmen is alvast op zoek naar deelnemers voor hun Warmste Hackathon. © Henk Deleu

Realdolmen pakt uit met Warmste Hackathon voor het goede doel

Informaticabedrijf Realdolmen uit Huizingen pakt uit met De Warmste Hackathon. Er wordt zowel in Brussel, Kontich als Gent een hackathon georganiseerd en teams kunnen zich nu al inschrijven.

 1. Beersel opent rouwregister voor overleden ereburger Fons Verplaetse
  Beersel

  Beersel opent rouwregis­ter voor overleden ereburger Fons Verplaetse

  Het gemeentebestuur van Beersel opent een rouwregister voor Fons Verplaetse. De oud-Beerselaar was jarenlang gouverneur van de Nationale Bank en overleed op 16 oktober aan het coronavirus. Verplaetse woonde van 1958 tot 2019 in Beersel. Hij was er actief lid van de parochie en ook de oprichter van jeugdclub Moesjebaaz. Hij werd ook uitgeroepen tot ereburger van Beersel. Wie wil kan het rouwregister ondertekenen elke werkdag van 8.30 uur tot 16.30 uur aan de balie van het administratief centrum op het Domein Rondenbos in Alsemberg.
 2. Stijging van aantal besmettingen in Beersel op zondag 11 oktober

  Stijging van aantal besmettin­gen in Beersel op zondag 11 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Beersel, op één dag 16 besmettingen met corona zijn bijgekomen. Een dag eerder waren dit er nog 13. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 97. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Beersel komt dat getal nu op 383 te liggen. Beersel heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.