Peter Van Rompuy (CD&V): “Minder tweeten en kibbelen, méér bezig zijn met dossiers. Ik doe aan fatsoenlijke politiek”

Vijf jaar geleden trok Peter Van Rompuy (39) bij de Vlaamse verkiezingen nog als Leuvenaar de CD&V-lijst voor Vlaams-Brabant. Vandaag woont hij in de Zennevallei aan de andere kant van de provincie en trekt hij als fractieleider in het Vlaamse Parlement naar de kiezer. Scherpe tweets hoef je van hem niet te verwachten, maar dat betekent niet dat hij geen mening heeft. “Ik ken mijn dossiers”, zegt hij vol vertrouwen. “Ik doe aan politiek op een fatsoenlijke manier. Misschien vinden de mensen dat wel meer dan ooit belangrijk.”

1 reactie

 • Bart van Ransbeeck

  2 jaar geleden
  tof jobken he , t parlement , ene keer per week in vloeren zeteltjes zitten en palaberen en daarvoor 7000 netto per maand , en dan niet beseffen welk een impakt hun regeltjes hebben op de overgrote meerderheid vd demokratie die ver onder de 7000/m verdient
 1. Opnieuw zomerse wandelfotozoektocht van Zenne en Zoniën in Beersel
  Beersel

  Opnieuw zomerse wandelfoto­zoek­tocht van Zenne en Zoniën in Beersel

  De zoektochten van streekvereniging Zenne en Zoniën worden ondertussen een vaste waarde in het vrijetijdsaanbod van Beersel. Ook dit jaar is er een traject van ongeveer acht kilometer uitgestippeld door de deelgemeente Beersel met start aan de kerk. Nog tot zondag 12 september kan iedereen op eigen tempo deelnemen aan de verrassende ontdekkingstocht. De startpakketten kosten 3 euro en kunnen gekocht worden aan de kassa van het kasteel van Beersel. De ingevulde wedstrijdformulieren kan je aan het kasteel afgeven of in de brievenbus steken van Visit Beersel en Jeugd op de Gemeenveldstraat in Alsemberg. De winnaars van de zoektocht worden bekendgemaakt tijdens de ledendag van Zenne en Zoniën met een prijsuitreiking op 26 september 2021.