Een werknemer van Colruyt in Halle vult de winkelrekken. Onder andere winkelpersoneel is moeilijk te vinden.
Volledig scherm
Een werknemer van Colruyt in Halle vult de winkelrekken. Onder andere winkelpersoneel is moeilijk te vinden. © Mozkito

Personeel vinden wordt steeds moeilijker in Pajottenland: nog geen 5 procent procent van bevolking is werkzoekend

Pajottenland/ZennevalleiOok in het Pajottenland vinden werkgevers steeds moeilijker personeel. Het aantal vacatures neemt toe, terwijl het aantal werkzoekenden afneemt. Vlaams parlementslid Peter Van Rompuy (CD&V) dook in de cijfers en roept de besturen op om over de gemeentegrenzen heen samen te werken.

 1. Orecah Group stopt E-lunch.be door personeelstekort: “Corona heeft onze hele organisatie door elkaar gegooid”
  PREMIUM
  Herne

  Orecah Group stopt E-lunch.be door personeels­te­kort: “Corona heeft onze hele organisa­tie door elkaar gegooid”

  Orecah Group -die onder meer T’Rest en Bistr’Oh onder hun naam mogen schrijven- heeft besloten om te stopen met hun maaltijdbezorging aan huis E-Lunch.be. De voornaamste reden hiervoor is het personeelstekort waar heel wat horecazaken nu mee kampen ten gevolge van de coronacrisis. “We hebben maanden gezocht naar iemand die de leveringen verder kon zetten, maar zonder resultaat”, zegt Kenny Pappaert, oprichter van Orecah Group. Ook Bistr’Oh in Halle blijft voorlopig gesloten tot er nieuw personeel gevonden wordt.
 2. Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen
  Tweakers

  Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen

  Fervent gamer en vaak onderweg? Dan ben je mogelijk gebaat bij een controller waar je smartphone in past. “Voor iets meer dan 100 euro kun je heel fijn gamen en ligt er een hele wereld aan – vaak gratis – spelletjes aan je voeten”, zegt Wout Funnekotter, hoofdredacteur bij technologiesite Tweakers. Hij onderwierp de twee meest gangbare controllers voor smartphones aan een vergelijkingstest.
 3. Navigate Youth kan verder gezet worden in 2023
  Beersel

  Navigate Youth kan verder gezet worden in 2023

  De gemeente Beersel gaat ook dit jaar door met het project ‘Navigate Youth. Zo wil men nieuwe inwoners van buitenlandse herkomst tussen 3 en 18 jaar wegwijs maken binnen het lokaal vrijetijdsaanbod zodat ze zich op termijn aansluiten bij Beerselse verenigingen en bij de sportclubs. Op 29 januari 2020 keurde de gemeenteraad daarvoor al een samenwerkingsovereenkomst met vzw PIN goed. De samenwerkingsoverkeenkomst is nu geactualiseerd zodat de komende maanden een projectmedewerker van vzw PIN aan de slag kan om alles verder uit te rollen.
 1. Seniorenprins Victor Segers overleden
  Halle

  Senioren­prins Victor Segers overleden

  De Halse carnavalsgemeenschap rouwt om het overlijden van Victor Segers. Hij vormde in 2003 samen met zijn vrouw Marie-Thérèse het Seniorenprinsenpaar van Halle en had er dan al een decennialange carrière in het Halse carnaval op zitten. Het koppel was onder andere lid van de Zavelkoppen, één van de groepen die Halle in de jaren zeventig en tachtig op de carnavalskaart zetten. De carnavalsmicrobe werd doorgegeven aan de kinderen. Zo werd dochter Patricia hofdame in 1985 en in 1993 werd zoon Yves Prins Carnaval, toen die net zijn grote doorbraak als frontzanger van de groep Toast beleefde. Victor en Marie-Thérèse bleven ook na hun aanstelling actief in de Orde van Senioren. Victor overleed 85-jarige leeftijd na een slepende ziekte op zaterdag 4 februari. Er wordt afscheid genomen van hem op maandag 13 februari om 11 uur tijdens een viering in het crematorium Siesegem aan de Merestraat 169 in Aalst.
 2. Twee verdachten opgepakt na grote klopjacht in Europese wijk: “Aanleiding is verkoop van luxe-horloges die fout gelopen is”
  Brussel

  Twee verdachten opgepakt na grote klopjacht in Europese wijk: “Aanleiding is verkoop van luxe-horloges die fout gelopen is”

  De Brusselse politie heeft maandagavond twee verdachten opgepakt tijdens een klopjacht in de Europese wijk. De speciale eenheden drongen omstreeks 22.10 uur binnen in een woning, op zoek naar drie verdachten. Omstreeks 23 uur was de interventie afgelopen. “Het gaat volgens de eerste gegevens om een verkoop van luxe-horloges die fout is gelopen en waarbij de verdachten vuurwapens zouden gebruikt hebben”, aldus het parket.