René Van den Braembussche (78) en Leen De Waele (77) gingen samen aan de slag om het werk van de ondergang te redden. Rechts het paneel tijdens de restauratie.
Volledig scherm
PREMIUM
René Van den Braembussche (78) en Leen De Waele (77) gingen samen aan de slag om het werk van de ondergang te redden. Rechts het paneel tijdens de restauratie. © Bart Kerckhoven

Parochianen restaureren waardevol kunstwerk uit achttiende eeuw mét hint naar Notre-Dame: “Per toeval ontdekt en nipt van de ondergang gered”

AlsembergEen uniek houten bas-reliëf keert na vier jaar restauratie terug naar de Onze-Lieve-Vrouwekerk in Alsemberg. Het kunstwerk stond al jaren te verkommeren, maar vijf jaar geleden ontdekte men dat het een werk was van de belangrijke Brusselse kunstenaar Jacques Bergé. Parochianen René Van den Braembussche (78) en Leen De Waele (77) gingen samen aan de slag om het werk van de ondergang te redden.

  1. Tentoonstelling afgelast door wateroverlast. Zomerbar Catala opent wel de deuren
    Beersel

    Tentoon­stel­ling afgelast door waterover­last. Zomerbar Catala opent wel de deuren

    De geplande tentoonstelling op de erfgoedsite Catala in Huizingen is door de wateroverlast afgelast. De tentoonstelling zou op zaterdag 17 en zondag 18 juli doorgaan, maar een deel van de expositieruimte is door de hevige regenbuien ondergelopen. De tentoonstelling opstellen is daardoor haast onmogelijk. Organisator Philippe Van Goethem laat weten dat de expositie uitgesteld wordt naar een latere datum. “Onze gedachten gaan naar alle getroffenen die zich in nog ernstigere situaties bevinden. “Onze gedachten gaan naar alle getroffenen die zich in nog ernstigere situaties bevinden”, aldus Van Goethem nog. De zomerbar Catala op dezelfde site zal straks vanaf 18 uur wel de deuren openen en ook de geplande activiteiten kunnen er gewoon doorgaan.