Marc Baert
Volledig scherm
© Marc Baert

Parket mild voor zinloos geweld: “Herinner me weinig maar er zijn getuigen...”

BeerselEen 27-jarige jongeman riskeert een werkstraf voor zinloos geweld. In maart 2020 had hij zonder aanwijsbare reden een man neergeslagen. De advocaat van de twintiger pleitte voor een werkstraf.

 1. Sint-Genesius-Rode geeft toelage voor huur containerklassen Onze-Lieve-Vrouwinstituut
  Sint-Genesius-Rode

  Sint-Genesius-Ro­de geeft toelage voor huur container­klas­sen On­ze-Lie­ve-Vrouwinsti­tuut

  Het gemeentebestuur van Sint-Genesius-Rode heeft de secundaire school Onze-Lieve-Vrouwinstituut een subsidietoelage van 12.600 euro gegeven voor de huur van drie containerklassen die dit schooljaar op de speelplaats geïnstalleerd werden. Dankzij de extra klassen kunnen er extra kinderen starten in het eerste jaar. Het aantal leerlingen op de school is fors gestegen en er zijn uitbreidingsplannen maar daarvoor moet de Vlaamse overheid ook nog subsidies vrijmaken. In afwachting worden dus containers gehuurd. De totale kostprijs daarvoor is 36.000 euro maar de gemeente neemt daar dus een deel van voor haar rekening. De gemeenteraad heeft intussen de toelage goedgekeurd.
 2. Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11
  Gouden 11
  3

  Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11

  Dit weekend blonken verschillende spelers uit in de Jupiler Pro League. Zo hield Sinan Bolat de nul in de topper tegen Racing Genk, ontpopte Deniz Undav zich andermaal tot seizoensrevelatie bij leider Union en liet Christian Kouamé de netten trillen tegen rode lantaarn Beerschot. Welke spelers staan er nog in de de Gouden 11 van de week? Een overzicht.