Parkeervakken, een wegversmalling en een een fietsstraat. Het haalde niets uit in de Ingendaelwijk op de grens van Alsemberg en Sint-Genesius-Rode. Daarom wordt er nu een trajectcontrole geïnstalleerd.
Volledig scherm
PREMIUM
Parkeervakken, een wegversmalling en een een fietsstraat. Het haalde niets uit in de Ingendaelwijk op de grens van Alsemberg en Sint-Genesius-Rode. Daarom wordt er nu een trajectcontrole geïnstalleerd. © Bart Kerckhoven

Parkeervakken, extra signalisatie en fietsstraat houden hardrijders niet tegen in Alsemberg: “Trajectcontrole enige oplossing in woonwijk”

Alsemberg/Sint-Genesius-RodeBeersel controleert binnenkort de snelheid van het verkeer in de woonwijk Ingendael met ANPR-camera’s. Na jaren studiewerk en discussies werden maatregelen genomen maar dat haalde allemaal niets uit. “Trajectcontrole is de enige oplossing”, zegt schepen van Mobiliteit Kristien Vanhaverbeke (N-VA) die uitlegt waarom het verkeer door de wijk niet ontmoedigd wordt.

 1. Oudste café van Schaarbeek herleeft tijdelijk in buurthuis: “Hoop op termijn een vaste locatie te vinden”
  PREMIUM
  Schaarbeek

  Oudste café van Schaarbeek herleeft tijdelijk in buurthuis: “Hoop op termijn een vaste locatie te vinden”

  In de Citizen Corner in Schaarbeek staat sinds december een nagenoeg exacte replica van ‘Aux Trois Rois’. Aan de muren prijken nog originele objecten uit het oorspronkelijke café, dat sinds 1850 vrijwel ongewijzigd bleef en op zijn hoogtepunt een levensader vormde voor het lokale verenigingsleven. In 2016 werd het pand echter verkocht, en dreigde een groot deel van de geschiedenis verloren te gaan. Maar dat was buiten Philippe Debroe gerekend: “Ons lokaal erfgoed verdient beter. Want voor je het weet ben je een hele generatie cafés kwijt, en daarmee ook alle verhalen die erachter zitten.”
 1. Na overnachting in tenten ook solidariteitsbrunch voor asielaanvragers: “Beetje warmte na alle miserie”
  Brussel

  Na overnach­ting in tenten ook solidari­teits­brunch voor asielaan­vra­gers: “Beetje warmte na alle miserie”

  Zaterdagavond brachten enkele buurtbewoners een nacht in een tent door uit steun voor de asielzoekers op de brug voor het Klein Kasteeltje. Zondag volgde een tweede luik, met een optocht en solidariteitsbrunch in Grande Hospice. Een honderdtal mensen deelde er een tafel. “Indien de politiek er niet in slaagt om meer mensen op te vangen, kunnen ze maar beter afstand nemen van hun functie,” vertelde oud-staatssecretaris Réginald Moreels tijdens een speech.
 2. Negen betrokkenen bij Chinees prostitutienetwerk in de cel dankzij grote anti-mensensmokkeloperatie
  Brussel/Antwerpen/Beerse/Kasterlee/Leuven

  Negen betrokke­nen bij Chinees prostitu­tie­net­werk in de cel dankzij grote an­ti-mensensmok­kel­ope­ra­tie

  De federale politie is maandagnacht binnengevallen op verschillende locaties in de Brusselse Alhambrawijk. Daar zouden ze een mensensmokkelnetwerk met Chinese prostituees hebben opgerold. Dat gebeurde in kader van een van grootste anti-mensensmokkeloperaties sinds jaren in de Chinese prostitutiebranche. Negen personen werden voor de onderzoeksrechter gebracht en in de cel geplaatst.
 3. Halle en JAC lanceren podcast rond welzijn bij jongeren
  Halle

  Halle en JAC lanceren podcast rond welzijn bij jongeren

  De stad Halle en het JAC Halle – Vilvoorde brengen op vraag van Halse scholen een nieuwe podcastreeks rond welzijn bij jongeren uit. Onder de titel ‘tzwalwelzijn’ komen vijf thema’s rond welzijn aan bod: stress, rust, experimenteren, jezelf zijn en grenzen durven stellen. Elke aflevering biedt handvaten door te zorgen voor herkenning en erkenning van de thematiek. “Bovendien toont de reeks ook de weg naar verschillende welzijnspartners en organisaties in Halle”, klinkt het. “Zo verkleint de drempel voor jongeren om zelf naar hulpverlening te stappen.” Via de website kan iedereen ook gerichte informatie opvragen zodat ze met de podcast aan de slag kunnen binnen de klas, jeugdbeweging of leefgroep. Alle nodige informatie en ook de podcast zelf zijn terug te vinden op www.halle.be/tzwalwelzijn.