Oppositiepartij N-VA in de clinch met schepen Veerle Leroy over erfgoed

 1. Volgens Stadsmonitor 2021 is aantal Hallenaren op de fiets gedaald met een derde: “Verrassend, want toch meer fietsers te zien in het straatbeeld”
  PREMIUM
  Halle

  Volgens Stadsmoni­tor 2021 is aantal Hallenaren op de fiets gedaald met een derde: “Verrassend, want toch meer fietsers te zien in het straat­beeld”

  De fiets is in Halle minder populair dan drie jaar geleden. Volgens de Stadsmonitor 2021 geeft amper 18 procent van de Hallenaren aan dat ze voor de fiets kiezen als vervoersmiddel. In 2017 was dat nog 28 procent. We zochten verklaringen bij stadsbestuur en Fietsersbond. “Er is nog werk aan de winkel maar de voorbije jaren werd het comfort voor fietsers wel al fors verbeterd”, zegt schepen van Mobiliteit Bram Vandenbroecke (Groen) die verrast reageert op het lage cijfer.
 2. Meteen twee keer kermis in Groot-Beersel
  Beersel

  Meteen twee keer kermis in Groot-Beer­sel

  De versoepelingen van de coronamaatregelen komen net op tijd voor de kermissen die normaal in de lente in Groot-Beersel plaatsvinden. Zo kan vanaf zaterdag 19 tot en met maandag 21 juni de kermis in het centrum van Huizingen doorgaan. Vanaf zaterdag 26 tot en met maandag 28 juni staat de kermis dan opgesteld in het centrum van Beersel. Er zijn wel nog steeds veiligheidsmaatregelen getroffen om de verspreiding van het virus tegen te gaan. De zondagsmarkt in Huizingen zal door de komst van de kermis op 20 juni plaats vinden op de Vaucampslaan die dan verkeersvrij is.
 1. Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste vijf kijktips voor het weekend. Aangezien de Rode Duivels pas maandag opnieuw aan de bak moeten op het EK voetbal vulden wij onze Kijkgids voor u aan met Streamz Original ‘Glad ijs’, een kersverse parel uit de stal van Pixar en ‘Physical’, een nieuwe komedie-dramaserie in een eighties-sausje. Dit is onze streaming top vijf!