Anita Martel achter de laptop. Op de voorgrond haar digipass. Ze werd het slachtoffer van phishing.
Volledig scherm
PREMIUM
Anita Martel achter de laptop. Op de voorgrond haar digipass. Ze werd het slachtoffer van phishing. © Mozkito

Oplichters plunderen rekeningen van Crelan-klant: “Duizenden euro’s kwijt door slechte beveiliging, maar bank geeft mij de schuld”

Oplichters hebben de rekeningen van Anita Martel geplunderd door haar via mail om te leiden naar een valse webpagina. 25.000 euro verdween. Een deel van de transacties kon geannuleerd worden maar haar bank Crelan verwijt Anita grove nalatigheid en wil niet opdraaien voor het resterende bedrag. De vrouw is woedend en zet verdere stappen. “Ik ben geen domme trien”, zegt ze. “Het is de slechte beveiliging van Crelan die het de fraudeurs zo gemakkelijk heeft gemaakt”. 

 1. Stijging van aantal besmettingen in Beersel op maandag 5 oktober

  Stijging van aantal besmettin­gen in Beersel op maandag 5 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Beersel, op één dag 6 besmettingen met corona zijn bijgekomen. Een dag eerder waren dit er nog 5. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 65. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Beersel op 256 te liggen. Omdat Beersel meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 1. Kolossale Prins krijgt laatste rustplaats: Koenraad Tinel (86) verklapt waar hij inspiratie vond voor hét icoon van het Pajottenland. “De hevigheid van een tophengst zie je in zijn ogen”
  Play
  PREMIUM

  Kolossale Prins krijgt laatste rustplaats: Koenraad Tinel (86) verklapt waar hij inspiratie vond voor hét icoon van het Pajotten­land. “De hevigheid van een tophengst zie je in zijn ogen”

  Een kolossaal trekpaard van vier meter hoog kijkt de bezoekers van het provinciedomein in Huizingen voortaan stoer in de ogen. Kunstenaar Koenraad Tinel (86) schonk het originele werk van zijn iconisch beeld op de Markt in Lennik aan de provincie Vlaams-Brabant. De beeldhouwer ging woensdag mee de hoogte in om de kop van Prins op het monumentale lijf van het trekpaard te plaatsen. “Hij kwijnde weg onder een hoop rommel in een loods”, zegt Tinel die ons ook vertelt waar hij de inspiratie voor het werk haalde.