Een keer per jaar organiseren Al Balis en Beg-Tsé een expo: Tuin-Toonstelling.
Volledig scherm
Een keer per jaar organiseren Al Balis en Beg-Tsé een expo: Tuin-Toonstelling. © Amber Gys

Openluchttentoonstelling 'Tuin der Onlusten' kan vier weekends bezocht worden

BeerselIn het landschap van Alsemberg (Beersel) bloeit een heuse beeldentuin. ‘Tuin der Onlusten’ bestaat uit ruimtelijke creaties in open lucht. Deze kan in augustus en september in totaal vier weken gratis bezocht worden.

 1. De Rodense Lea’s verkopen opnieuw plantjes voor Kom Op Tegen Kanker: hier kan je ze vanaf vrijdag 17 september vinden
  Sint-Genesius-Rode

  De Rodense Lea’s verkopen opnieuw plantjes voor Kom Op Tegen Kanker: hier kan je ze vanaf vrijdag 17 september vinden

  Mireille Goossens en Wendy De Bontridder zetten in en rond Sint-Genesius-Rode dit weekend opnieuw hun schouders onder het Plantjesweekend van Kom Op Tegen Kanker. Het duo is intussen al beter gekend als de Rodense Lea’s en verkochten sinds de start van hun acties zes jaar geleden al meer dan zesduizend plantjes voor de organisatie. Dit keer kan je al vanaf vrijdag 17 september plantjes kopen aan het lokaal dienstencentrum De Boomgaard van 11 uur tot 17 uur, aan de Aveve van Sint-Genesius-Rode van 9 uur tot 18 uur, de Colruyt in Alsemberg van 9 uur tot 19 uur en in krantenwinkel Ypsi in het centrum van Sint-Genesius-Rode van 7 uur tot 13 uur en van 14 uur tot 18 uur. Op zaterdag 18 september aan de Delhaize in Alsemberg van 9 uur tot 13 uur, aan de Colruyt in Alsemberg van 9 uur tot 13 uur aan de Aveve van Sint-Genesius-Rode van 9 uur tot 13 uur, aan de Spar van 9 uur tot 13 uur, aan krantenwinkel Ypsi van 7.30 uur tot 13 uur en bij Christophe Bikes in Sint-Genesius-Rode van 9.30 uur tot 18.30 uur. Op zondag 19 september verkopen de dames ook plantjes op de markt op het Dorpsplein van 8 uur tot 13 uur. Meer info op de Facebookpagina van de Rodense Lea’s.
 2. “Veljkovic moest als spijtoptant zwijgen tegen derden”
  Mechelen/Beveren/Brussel

  “Veljkovic moest als spijtop­tant zwijgen tegen derden”

  Het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) heeft in de matchfixingzaak rond de wedstrijd KV Mechelen-Waasland-Beveren van maart 2018 geen rekening gehouden met de spijtoptantenregeling die voetbalmakelaar Dejan Veljkovic had afgesloten met het federaal parket. Die regeling verhinderde hem immers om enige verklaring af te leggen, waardoor hij zich niet volledig heeft kunnen verdedigen. Daarnaast nam de verdediging de tuchtprocedure voor de geschillencommissie en het BAS onder vuur.
 1. Nieuwe editie van De Schrijfwijzen: ook in het stadhuis van Halle kan je meedoen
  Halle/Beersel/Sint-Pieters-Leeuw

  Nieuwe editie van De Schrijfwij­zen: ook in het stadhuis van Halle kan je meedoen

  Het Groot Dictee maar dan heruitgevonden. Zo kan je de Schrijfwijzen het beste omschrijven. Op vrijdag 8 oktober kan iedereen in Vlaanderen opnieuw zijn of haar spellingkennis testen tijdens een nieuwe editie van het evenement. De uitdaging wordt georganiseerd door de vzw Creatief Schrijven, de Vlaamse bibliotheken en De Standaard. Het goede nieuws is dat je helemaal geen spellingfreak moet zijn om mee te doen omdat het geen klassiek dictee is maar wel een ludiek taalspel voor iedereen die van taalraadsels en de Nederlandse taal houdt. De bibliotheken van Beersel, Halle en Sint-Pieters-Leeuw slagen voor deze editie de handen in elkaar en organiseren het dictee in de raadzaal van het stadhuis van Halle. Deelnemen is gratis maar inschrijven is wel verplicht. Dat kan via www.deschrijfwijzen.be.
 2. Hou eens een wandelvergadering op de eerste loopbaan van Vlaams-Brabant: “Overleg in dit stukje natuur is veel productiever”
  Play
  Halle

  Hou eens een wandelver­ga­de­ring op de eerste loopbaan van Vlaams-Bra­bant: “Overleg in dit stukje natuur is veel productie­ver”

  Het personeel van het Algemeen Ziekenhuis Sint-Maria kan vanaf nu het hoofd even leegmaken op de loopbaan die is uitgestippeld in de Grote Weide naast het ziekenhuis. Het is de eerste loopbaan van Sport Vlaanderen in Vlaams-Brabant. “We kunnen er wandelen, lopen en zelfs een wandelvergadering is perfect mogelijk”, vertelt kinesitherapeute Anneleen Van Bulck.
 3. Aanslagen Zaventem en Brussel: vrijdag beslissing over doorverwijzing verdachten
  Brussel/Zaventem

  Aanslagen Zaventem en Brussel: vrijdag beslissing over doorverwij­zing verdachten

  De Brusselse kamer van inbeschuldigingstelling doet aanstaande vrijdag 17 september uitspraak over de doorverwijzing van de verdachten in het dossier over de aanslagen van 22 maart 2016 in Brussel en Zaventem. Die uitspraak zal niet op de zitting voorgelezen worden, maar zal kort voor of kort na de middag schriftelijk aan de partijen worden overgemaakt. Dat meldt het federaal parket.
 4. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.