Het bosje waar ze het lichaam gevonden hebben, en slachtoffer Yves De Bock.
Volledig scherm
PREMIUM
Het bosje waar ze het lichaam gevonden hebben, en slachtoffer Yves De Bock. © Mozkito/rv

Olivier De Bock vraagt nogmaals vrijspraak: “Geen enkel objectief element toont aan dat hij zijn broer doodde”

Anderlecht, LotDe verdediging van Olivier De Bock heeft in het Brusselse hof van beroep volmondig de vrijheid gevraagd. Eerder vorderde het parket-generaal 20 jaar cel voor de moord op zijn broer Yves. “Nooit was er nog maar een begin van geweld tussen beiden”, klonk het. 

 1. Vanessa Scaunet loopt naar de leidersplaats van de 800m nu haar allergieën getemd zijn: “Dankzij een aangepaste medische behandeling gaat het een stuk beter”
  ATLETIEK

  Vanessa Scaunet loopt naar de leiders­plaats van de 800m nu haar allergieën getemd zijn: “Dankzij een aangepaste medische behande­ling gaat het een stuk beter”

  Dikwijls valt het zomerseizoen zowat stil na de Ivo Van Damme Memorial, maar dat was zeker niet het geval in de 800m voor vrouwen. Vanessa Scaunet deed in Belfast een laatste gooi naar haar besttijd en slaagde daar wonderwel in. De atlete van CABW, die in Halle woont, spurtte naar een tijd van 2.02.05. Met dat persoonlijk record werd ze tevens beste jaarperformer in ons land.
 2. De Rodense Lea’s verkopen opnieuw plantjes voor Kom Op Tegen Kanker: hier kan je ze vanaf vrijdag 17 september vinden
  Sint-Genesius-Rode

  De Rodense Lea’s verkopen opnieuw plantjes voor Kom Op Tegen Kanker: hier kan je ze vanaf vrijdag 17 september vinden

  Mireille Goossens en Wendy De Bontridder zetten in en rond Sint-Genesius-Rode dit weekend opnieuw hun schouders onder het Plantjesweekend van Kom Op Tegen Kanker. Het duo is intussen al beter gekend als de Rodense Lea’s en verkochten sinds de start van hun acties zes jaar geleden al meer dan zesduizend plantjes voor de organisatie. Dit keer kan je al vanaf vrijdag 17 september plantjes kopen aan het lokaal dienstencentrum De Boomgaard van 11 uur tot 17 uur, aan de Aveve van Sint-Genesius-Rode van 9 uur tot 18 uur, de Colruyt in Alsemberg van 9 uur tot 19 uur en in krantenwinkel Ypsi in het centrum van Sint-Genesius-Rode van 7 uur tot 13 uur en van 14 uur tot 18 uur. Op zaterdag 18 september aan de Delhaize in Alsemberg van 9 uur tot 13 uur, aan de Colruyt in Alsemberg van 9 uur tot 13 uur aan de Aveve van Sint-Genesius-Rode van 9 uur tot 13 uur, aan de Spar van 9 uur tot 13 uur, aan krantenwinkel Ypsi van 7.30 uur tot 13 uur en bij Christophe Bikes in Sint-Genesius-Rode van 9.30 uur tot 18.30 uur. Op zondag 19 september verkopen de dames ook plantjes op de markt op het Dorpsplein van 8 uur tot 13 uur. Meer info op de Facebookpagina van de Rodense Lea’s.
 1. Nieuwe editie van De Schrijfwijzen: ook in het stadhuis van Halle kan je meedoen
  Halle/Beersel/Sint-Pieters-Leeuw

  Nieuwe editie van De Schrijfwij­zen: ook in het stadhuis van Halle kan je meedoen

  Het Groot Dictee maar dan heruitgevonden. Zo kan je de Schrijfwijzen het beste omschrijven. Op vrijdag 8 oktober kan iedereen in Vlaanderen opnieuw zijn of haar spellingkennis testen tijdens een nieuwe editie van het evenement. De uitdaging wordt georganiseerd door de vzw Creatief Schrijven, de Vlaamse bibliotheken en De Standaard. Het goede nieuws is dat je helemaal geen spellingfreak moet zijn om mee te doen omdat het geen klassiek dictee is maar wel een ludiek taalspel voor iedereen die van taalraadsels en de Nederlandse taal houdt. De bibliotheken van Beersel, Halle en Sint-Pieters-Leeuw slagen voor deze editie de handen in elkaar en organiseren het dictee in de raadzaal van het stadhuis van Halle. Deelnemen is gratis maar inschrijven is wel verplicht. Dat kan via www.deschrijfwijzen.be.