Het bosje waar ze het lichaam gevonden hebben, en slachtoffer Yves De Bock.
Volledig scherm
PREMIUM
Het bosje waar ze het lichaam gevonden hebben, en slachtoffer Yves De Bock. © Mozkito/rv

Olivier De Bock vraagt nogmaals vrijspraak: “Geen enkel objectief element toont aan dat hij zijn broer doodde”

Anderlecht, LotDe verdediging van Olivier De Bock heeft in het Brusselse hof van beroep volmondig de vrijheid gevraagd. Eerder vorderde het parket-generaal 20 jaar cel voor de moord op zijn broer Yves. “Nooit was er nog maar een begin van geweld tussen beiden”, klonk het. 

 1. Dag van de Leerkracht in Beersel: gemeente bedankt leerkrachten met een drink
  Beersel

  Dag van de Leerkracht in Beersel: gemeente bedankt leerkrach­ten met een drink

  Het is pas woensdag Dag van de Leerkracht maar het onderwijspersoneel van de gemeente Beersel werd nu al in de bloemetjes gezet. “De Dag van de Leerkracht is een dag waar je als leerkracht eens trots mag zijn op jezelf, wat je allemaal verwezenlijkt”, aldus schepen van Onderwijs Jo Vander Meylen (Lijst Burgemeester). “We zijn door crisissen gegaan maar hun veerkracht en vastberadenheid om steeds weer opnieuw voor elk kind te vechten heeft mij verwonderd en eerlijk gezegd ook oprecht geraakt.” Alle leerkrachten mogen na school klinken op zichzelf tijdens een drink aan de jeugdlokalen in Dworp.
 2. Krijg tot 50 procent van je verbouwfacturen terugbetaald via de nieuwe Mijn VerbouwPremie
  Livios

  Krijg tot 50 procent van je verbouwfac­tu­ren terugbe­taald via de nieuwe Mijn VerbouwPre­mie

  Vanaf 1 oktober 2022 kan je de Mijn VerbouwPremie aanvragen. Die nieuwe premie omvat verschillende oudere premies voor renovaties en energiebesparende ingrepen. Voor welke werken kan je de nieuwe Mijn VerbouwPremie precies aanvragen? Hoeveel krijg je terugbetaald? En hoe werkt het systeem precies? Bouwsite Livios.be zocht het uit. Energetisch renoveren blijft immers dé manier om je energieprijzen zoveel mogelijk te beperken.
 1. Koopjes van Alsemberg tot Elsene: 10 tweedehandsbeurzen in Brussel, de Rand en het Pajottenland
  PREMIUM
  Brussel/Rand

  Koopjes van Alsemberg tot Elsene: 10 tweede­hands­beur­zen in Brussel, de Rand en het Pajotten­land

  De herfst staat voor de deur en dus worden de kasten overal leeggemaakt. Kledij, speelgoed en andere spullen krijgen dan vaak een nieuwe thuis dankzij allerlei marktjes. Daar kunnen de bezoekers een mooie slag slaan. Onze redactie verzamelde daarom alle tweedehandsbeurzen en tafelverkopen van de komende weken in Brussel, de Rand en het Pajottenland in één handige lijst. Zo weet je meteen waar je deze maand terecht kan voor echte koopjes.
 2. Chauffeur (58) overleden na ongeval aan oprit Brusselse Ring
  Halle

  Chauffeur (58) overleden na ongeval aan oprit Brusselse Ring

  Op de aansluiting van de E429 met de Brusselse Ring in Halle is maandagochtend een bestuurder van een bestelwagen overleden. Getuigen zagen omstreeks 7 uur het voertuig op de oprit zwalpen over de weg, tegen een vangrail schuren en uiteindelijk uit de bocht gaan om zo in de zijberm tegen een boom te botsen. Getuigen van het ongeval stopten nog en de hulpdiensten kwamen ter plaatse om het slachtoffer te helpen maar de 58-jarige man overleed ter plaatse. Er waren geen andere voertuigen betrokken. Vermoedelijk raakte de chauffeur onwel.