Toerisme Vlaams-Brabant lanceert een gravelroute van 97 kilometer die via grindwegen, bospaden en autoluwe fietswegen door de streek slingert.
Volledig scherm
Toerisme Vlaams-Brabant lanceert een gravelroute van 97 kilometer die via grindwegen, bospaden en autoluwe fietswegen door de streek slingert. © rv/Jan Geys-Vojomag

Nieuwe fietsroute voor gravelbikers én geuzeliefhebbers doorkruist Pajottenland en Zennevallei

Pajottenland/ZennevalleiFiets- én bierliefhebbers komen aan hun trekken met een nieuwe gravelroute doorheen de Zennevallei en het Pajottenland.

 1. Lambikstoempers serveren Brusselse bieren tijdens 21ste Bierweekend
  Zennevallei

  Lambik­stoem­pers serveren Brusselse bieren tijdens 21ste Bierweek­end

  Bierliefhebbers die graag nieuw bieren willen ontdekken en proeven kunnen op zaterdag 27 en zondag 28 augustus terecht op het 21ste Bierweekend van De Lambikstoempers in Alsemberg. De bierproeversvereniging zal er meer dan honderd verschillende bieren serveren. Bezoekers kunnen het lekkers proeven in glaasjes van 15 centiliter. De Lambikstoempers beloven zoals elk jaar opnieuw enkele ‘speciallekes’. Dit keer staan de Brusselse bieren centraal. De organisatoren houden ook opnieuw de Biertombola zodat wie wint naar huis gaat met een mooie bierprijs. En terwijl mama en papa de bieren degusteren kunnen kinderen meedoen aan een grote kleurwedstrijd of zich uitleven op het springkasteel. Het Bierweekend vindt plaats op zaterdag 27 augustus van 14 uur tot middernacht en op zondag 28 augustus van 14 uur tot 20 uur in het bezoekerscentrum De Lambiek in Alsemberg. Alle info op deze link.
 2. Meer dan 25.000 hardrijders betrapt door Brusselse politie
  Brussel

  Meer dan 25.000 hardrij­ders betrapt door Brusselse politie

  In het tweede kwartaal van 2022 heeft de Brusselse lokale politie via vaste camera’s, mobiele flitstoestellen en de LIDAR-flitspaal de snelheid gecontroleerd van 9.758.387 bestuurders. 19.434 van die bestuurders bleken zich niet aan de opgelegde maximumsnelheid te houden. Bij de trajectcontroles in de Hallepoorttunnel en de Baljuw- en Louizatunnel liepen er nog eens 6.137 bestuurders tegen de lamp. Dat meldt de Brusselse politie maandag.