De politie aan de ingang van het provinciedomein in 2007. Alle bezoekers moesten hun identiteitskaart tonen. Zo wilde men toen herrieschoppers weren.
Volledig scherm
PREMIUM
De politie aan de ingang van het provinciedomein in 2007. Alle bezoekers moesten hun identiteitskaart tonen. Zo wilde men toen herrieschoppers weren. © CHRISTOPHE LERMYTE

Na de rellen in Blankenberge: Brusselse jongeren veroorzaakten jaren overlast in Beersel... tot er fors ingegrepen werd

De rellen die het voorbije weekend uitbraken in Blankenberge doen terugdenken aan de herrieschoppers die meer dan tien jaar geleden Huizingen en Lot teisterden. Elk zonnig weekend trokken tientallen Brusselse jongeren een spoor van vernieling op weg naar het provinciedomein. Autoruiten sneuvelden, bezoekers werden lastiggevallen en er werden zelfs buurtbewoners overvallen. Tot de politie een waterkanon om de hoek parkeerde en de controles aan de ingang fors werden opgedreven. Vandaag is er zelfs een zwarte lijst aangelegd om amokmakers buiten te houden. 

 1. Provinciedomein Huizingen beleeft eerste topweekend: “Alle hens aan dek om park coronavrij te houden”
  PREMIUM

  Provincie­do­mein Huizingen beleeft eerste topweekend: “Alle hens aan dek om park coronavrij te houden”

  Het verlengd weekend op het provinciedomein in Huizingen is meteen de grote test voor medewerkers in het park. De meeste attracties zijn open en moeten dus de hele dag door ontsmet worden om het coronavirus geen kans te geven. “Van de minicars tot het treintje… Alles wordt na elke rit opnieuw ontsmet”, zegt waarnemend domeinbeheerder Veronique Guillaume die ons een rondleiding gaf in het park.
 2. Spreuken in het straatbeeld doen Beerselaars nadenken over eigen mentale gezondheid

  Spreuken in het straat­beeld doen Beerse­laars nadenken over eigen mentale gezondheid

  Tijdens de Tiendaagse van de Geestelijke Gezondheidszorg prijken op openbare gebouwen, in scholen en bij handelaars in Beersel verschillende spreuken op ramen en muren. De gemeente wil de aandacht vestigen op het belang van veerkracht en de mate waarmee we kunnen omgaan met stress, belangrijke gebeurtenissen en tegenslagen in het leven. De spreken moeten dan weer een glimlach of ontroering op het gezicht van voorbijgangers toveren en ons doen nadenken over onze eigen mentale gezondheid. “Het leven zoals we het kennen, wordt dit jaar serieus op zijn kop gezet door het coronavirus”, laat het gemeentebestuur nog weten. “Voor veel mensen gaat dit gepaard met onzekerheid, angst of stress. Het heeft bijgevolg niet alleen gevolgen voor onze fysieke gezondheid, maar heeft ook een grote impact op de geestelijke gezondheid van de bevolking. Om deze onzekerheid goed door te komen is de veerkracht van mensen cruciaal.”
 1. Daling van aantal besmettingen in Beersel op zondag 4 oktober

  Daling van aantal besmettin­gen in Beersel op zondag 4 oktober

  In Beersel zijn er op één dag 5 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog 9. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 59 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Beersel komt dat getal nu op 233 te liggen. Beersel heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 2. Stijging van aantal besmettingen in Beersel op dinsdag 6 oktober

  Stijging van aantal besmettin­gen in Beersel op dinsdag 6 oktober

  In Beersel zijn er op één dag 12 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog 6. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 64 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Beersel komt dat getal nu op 253 te liggen. Beersel heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.