Burgemeester en schepenen planten twee symbolische bomen naast spoorlijn 26.
Volledig scherm
Burgemeester en schepenen planten twee symbolische bomen naast spoorlijn 26. © Foto Mozkito

"Men kapt maar, zonder oog voor natuur"

BEERSELBurgemeester en schepenen hebben zaterdag twee bomen geplant in de berm naast spoorlijn 26, in de schaduw van het Kasteel van Beersel. Een symbolische actie om de kapwerken in opdracht van zowel Infrabel als het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) aan te klagen.

 1. Maxime richt eerste jeugdvereniging voor sterrenkunde op in Vlaams-Brabant: “We doen veel meer dan enkel naar de sterren kijken”
  PREMIUM
  Halle

  Maxime richt eerste jeugdvere­ni­ging voor sterrenkun­de op in Vlaams-Bra­bant: “We doen veel meer dan enkel naar de sterren kijken”

  Maxime Deryck (17) uit Halle richt de eerste Jeugdvereniging voor sterrenkunde in Vlaams-Brabant op. De jongeren turen niet alleen naar de hemel op zoek naar opmerkelijke hemellichamen, maar praten ook over buitenaards leven en ruimtevaart. “Sterrenkunde is niet saai”, zegt Maxime. “Je moet het alleen op maat van jongeren kunnen brengen.”
 2. Vaccinatiecentra Zennevallei werken met reservelijst Qvax
  Zennevallei

  Vaccinatie­cen­tra Zenneval­lei werken met reserve­lijst Qvax

  Sinds vorige week wordt ook in de twee vaccinatiecentra in Halle en Beersel van de Eerstelijnszone Zennevallei gebruik gemaakt van Qvax. Dat is de online reservelijst voor coronavaccins. “Als er overschotten zijn in het vaccinatiecentrum, kunnen aangemelde mensen alsnog opgeroepen worden voor een vaccin”, legt medewerker Mathias Pierquin van de Eerstelijnszone Zennevallei uit. “De aangemelde personen krijgen een e-mail en sms wanneer ze opgeroepen worden waarna ze de uitnodiging binnen de opgegeven termijn kunnen bevestigen. De Qvax lijst werkt aanvullend op de reservelijsten die reeds in gebruik zijn in de vaccinatiecentra.”
 1. Geen kat zo verwend als deze drie!
  Play

  Geen kat zo verwend als deze drie!

 2. Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?
  Play

  Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?